Kezdőlap 9 Marketing 9 Google-ra fel!

Google-ra fel!

Marketing

SEO, SEO, SEO… Ez folyik a csapból is, erről beszélgetnek az ismerőseink a buszon, és az online marketinges haverok is keresőoptimalizálnak. Informatikus szakszónak hangzik, mégis a médiások kérkednek vele. A keresőmotorok szó is nagyzolóan hangzik, pedig kapásból bárki fel tudna sorolni ilyeneket: Google, Yahoo, Bing. Korábban összefoglaltuk, hogy az online marketingben minden egyes lépés számít: a mennyiség, a tartalom, a targetálás és a keresőoptimalizálás. Amikor a kész, tökéletes küllemű a honlapunk, ám mellette állunk vállvonogatva, hogy mégis miért nem látogatják, akkor jusson eszünk három betű: SEO.

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás ugyanis arról szól, hogy a keresőmotorok minél egyszerűbben ráleljenek a honlapunkra. Olykor elég néhány módosítás, és a Google feljebb dob a listán. Akkor a legkönnyebb elérni a célcsoportot, ha a Google első három találatában szerepel, ehhez pedig a megfelelő kulcsszavakra kell optimalizálni a weblapunkat. De miért csak három? Gondoljunk bele! Mi sem nyitunk meg egyszerre háromnál több oldalt a Google-ból! Ha nem vagyunk benne az első 10-ben, az szinte olyan, mintha nem is léteznénk.

Magyarország 95%-a a Google-t használja keresésre, így a hazai cégek is a Google-ra való optimalizálással foglalkoznak. A Google olyan algoritmus alapján dolgozik, mely a felhasználók számára legértékesebb tartalmakat szűri ki. Ez több mint 200 tényező alapján történik, aminek része az eddig leírtak, de még a rá mutató hivatkozások is. Ezen a felületen SEO-zni a legköltséghatékonyabb, és emellett még valóban megsokszorozza a látogatottságot oly módon, hogy a valódi célközönséget vonzza be.

Továbbá a Google felsőbb találatait hitelesnek és megbízhatónak tartják, és hosszú távon segíthet megvetni a lábát az emberek fejében. Ne feledjük! A SEO nélküli honlapkészítés nem egyszerűen jobbá teszi az életünket (és persze a cégünket!), hanem megment minket a csődtől is. A nem megfelelő eszközökkel akár végleg elveszthetjük a cégünket. Szóval Google-ra fel!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest