Google-ra fel!

Marketing

SEO, SEO, SEO… Ez folyik a csapból is, erről beszélgetnek az ismerőseink a buszon, és az online marketinges haverok is keresőoptimalizálnak. Informatikus szakszónak hangzik, mégis a médiások kérkednek vele. A keresőmotorok szó is nagyzolóan hangzik, pedig kapásból bárki fel tudna sorolni ilyeneket: Google, Yahoo, Bing. Korábban összefoglaltuk, hogy az online marketingben minden egyes lépés számít: a mennyiség, a tartalom, a targetálás és a keresőoptimalizálás. Amikor a kész, tökéletes küllemű a honlapunk, ám mellette állunk vállvonogatva, hogy mégis miért nem látogatják, akkor jusson eszünk három betű: SEO.

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás ugyanis arról szól, hogy a keresőmotorok minél egyszerűbben ráleljenek a honlapunkra. Olykor elég néhány módosítás, és a Google feljebb dob a listán. Akkor a legkönnyebb elérni a célcsoportot, ha a Google első három találatában szerepel, ehhez pedig a megfelelő kulcsszavakra kell optimalizálni a weblapunkat. De miért csak három? Gondoljunk bele! Mi sem nyitunk meg egyszerre háromnál több oldalt a Google-ból! Ha nem vagyunk benne az első 10-ben, az szinte olyan, mintha nem is léteznénk.

Magyarország 95%-a a Google-t használja keresésre, így a hazai cégek is a Google-ra való optimalizálással foglalkoznak. A Google olyan algoritmus alapján dolgozik, mely a felhasználók számára legértékesebb tartalmakat szűri ki. Ez több mint 200 tényező alapján történik, aminek része az eddig leírtak, de még a rá mutató hivatkozások is. Ezen a felületen SEO-zni a legköltséghatékonyabb, és emellett még valóban megsokszorozza a látogatottságot oly módon, hogy a valódi célközönséget vonzza be.

Továbbá a Google felsőbb találatait hitelesnek és megbízhatónak tartják, és hosszú távon segíthet megvetni a lábát az emberek fejében. Ne feledjük! A SEO nélküli honlapkészítés nem egyszerűen jobbá teszi az életünket (és persze a cégünket!), hanem megment minket a csődtől is. A nem megfelelő eszközökkel akár végleg elveszthetjük a cégünket. Szóval Google-ra fel!

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések