Kezdőlap 9 Marketing 9 Google-ra fel!

Google-ra fel!

Marketing

SEO, SEO, SEO… Ez folyik a csapból is, erről beszélgetnek az ismerőseink a buszon, és az online marketinges haverok is keresőoptimalizálnak. Informatikus szakszónak hangzik, mégis a médiások kérkednek vele. A keresőmotorok szó is nagyzolóan hangzik, pedig kapásból bárki fel tudna sorolni ilyeneket: Google, Yahoo, Bing. Korábban összefoglaltuk, hogy az online marketingben minden egyes lépés számít: a mennyiség, a tartalom, a targetálás és a keresőoptimalizálás. Amikor a kész, tökéletes küllemű a honlapunk, ám mellette állunk vállvonogatva, hogy mégis miért nem látogatják, akkor jusson eszünk három betű: SEO.

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás ugyanis arról szól, hogy a keresőmotorok minél egyszerűbben ráleljenek a honlapunkra. Olykor elég néhány módosítás, és a Google feljebb dob a listán. Akkor a legkönnyebb elérni a célcsoportot, ha a Google első három találatában szerepel, ehhez pedig a megfelelő kulcsszavakra kell optimalizálni a weblapunkat. De miért csak három? Gondoljunk bele! Mi sem nyitunk meg egyszerre háromnál több oldalt a Google-ból! Ha nem vagyunk benne az első 10-ben, az szinte olyan, mintha nem is léteznénk.

Magyarország 95%-a a Google-t használja keresésre, így a hazai cégek is a Google-ra való optimalizálással foglalkoznak. A Google olyan algoritmus alapján dolgozik, mely a felhasználók számára legértékesebb tartalmakat szűri ki. Ez több mint 200 tényező alapján történik, aminek része az eddig leírtak, de még a rá mutató hivatkozások is. Ezen a felületen SEO-zni a legköltséghatékonyabb, és emellett még valóban megsokszorozza a látogatottságot oly módon, hogy a valódi célközönséget vonzza be.

Továbbá a Google felsőbb találatait hitelesnek és megbízhatónak tartják, és hosszú távon segíthet megvetni a lábát az emberek fejében. Ne feledjük! A SEO nélküli honlapkészítés nem egyszerűen jobbá teszi az életünket (és persze a cégünket!), hanem megment minket a csődtől is. A nem megfelelő eszközökkel akár végleg elveszthetjük a cégünket. Szóval Google-ra fel!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • Wamp Server és a narancssárga logó eseteWamp Server és a narancssárga logó esete
  Kategória: Tippek, trükkök
  Amióta weblap készítéssel foglalkozok használok a saját gépemen „saját szervert”. Easy PHP volt az első teljes körű szolgáltatást, amit
 • Mikor posztoljak? - közösségi médiaMikor posztoljak a közösségi média felületeimen?
  Kategória: Közösségi média
  Ha a marketingben minden tervezhető és betartható lenne, akkor a Mikor posztoljak? kérdésre is lenne egy képlet, amit betartva a legoptimálisabb időpontban oszthatjuk meg a friss tartalmainkat. DE nincs általános igazság, még a 42 sem ad választ erre. Mit lehet, akkor tenni? Tesztelni, elemezni és posztolni. A három lépésből az utolsó a legfontosabb, mert ha csak gondolkodik rajta az ember, akkor biztosan nem fog egyről a kettőre lépni.
 • Művészi marketingMűvészi marketing
  Kategória: Marketing
  Mióta az interneten is otthon érezzük magunkat, széles körben elterjedt faktoiddá vált az, hogy ha valami felkerül a világhálóra, akkor azt mindenki

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest