Kezdőlap 9 Marketing 9 Közösségi média 9 Az Instagram újabb nagy boomja: Boomerang

Az Instagram újabb nagy boomja: Boomerang

Közösségi média

A bumeráng szóról szinte mindenkinek az ügyes mozdulattal a levegőbe dobott, majd feladójához visszatérő kis ausztrál játékszer juthat az eszébe. Én viszont úgy vagyok vele, hogy a szó hallatán kiváltott asszociációk közt az imént említett kis játék már a második helyre csúszott, ugyanis átvette helyét az Instagram e névre keresztelt videómegosztó alkalmazása.

boomerang-151561_960_720

Tavasszal találkoztam az instán az első Boomerang videóval. Egy frissen bekövetett ismerősöm régebbi postjai közt böngészve találtam rá a „furcsa kis videó szösszenetre”, ami már akkor nagyon megtetszett. Láthatóan a követett személyt is magával ragadta, hiszen egyik videója alatt éppen fogadalmat tett (megjegyzem 2015. december 31-én), hogy ígéri, most kicsit leáll a „boomerangozással”, legalábbis 2016-ig.  ;)

Nos, éppen azért, mert újdonság, mert vicces és mert egyébként is szeretem az Instagramot, letöltöttem én is az alkalmazást és bumm… azóta megszállottan gyártom minden szituációra a Boomerang videókat.

Fotó > boomerang >videó

Röviden definiálva, a Boomerang egy olyan alkalmazás, mely segítségével néma mozgóképsorozatból összeállított mini videókat készíthetünk. Nevét pedig onnan kapta, hogy a videó a bumeráng röppályájához hasonlóan oda-vissza játssza önmagát, összesen 4 másodpercig Ha a vizuális reprezentációs médiaeszközök sorában akarjuk elhelyezni, akkor valahol a fotó és a videó közt lenne a helye. Többet ad, mint egy statikus kép, de kevesebbet, mint egy videó. Persze egy kép és egy videó is szándékos aktus révén kerül rögzítésre, de ha profik akarunk lenni, itt azon kívül, hogy beleférjünk a 2 másodpercbe, a szórakoztató végeredmény kedvéért még arra is ügyelnünk kell, hogy pontosan a megfelelő pillanatot örökítsük meg. Természetesen teljesen véletlenszerű felvételekből is születhetnek izgalmas kreációk.

Miért jobb a gifnél?

Bár a Boomerang videók legjobban az állóképeket tömörítő és némán animáló gifekhez hasonlítanak, mégsem sorolhatóak egy kategóriába velük. Egyrészt egy Boomerang felvétel 10 darab képet rögzít, majd animál összefüggő képsorrá, tehát rövidebb, mint egy gif. Másrészt, mert a Boomerang az elkészült animált képsort videó formátumban tárolja, míg a gif esetében magáról a gif-ről mint formátum is beszélhetünk, melyet nem minden felület támogat. Ez a gifekkel szemben a Boomerng legnagyobb előnye.

Az alkalmazás nem csak személyes szórakoztatásra kiváló. Általa új eszközzel bővült a marketingesek palettája is. Van benne potenciál, kiváltképp, ha az adott márka profiljához illően használja a frappáns, újszerű alkalmazást.

Hogyan boomerángolj?

 1. Töltsd le az appot, amit ingyenesen megtehetsz a Goggle Play áruházból vagy az App Store-ból.
 2. Nyisd meg az alkalmazást és lehetőleg tartsd minél mozdulatlanabbul a telefont.
 3. Rögzítsd a pillanatot a hátlapi kamerával vagy selfie üzemmódban és…
 4.  …voilà a telefonod össze is rakja a pár másodperces videót.
 5. Oszd meg így natúrban a videót vagy filterrel ellátva az Instagramon. 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • Célcsoport és marketing eszközökökCélcsoport és a hozzájuk tartozó marketing eszköz meghatározása
  Kategória: Hirdetések
  Egy marketing kampány előtt elengedhetetlen, hogy célcsoportra, illetve célcsoportokra szűkítsük az elérni kívántakat. Miért van erre szükség? Katonai hasonlattal élve szőnyeg bombázhatunk egy célpontot, de semmi garancia nincs arra, hogy eltaláljuk a célpontot. 1 célzott rakétával viszont sokkal nagyobb az esélyünk a sikerre. Két fogalom, amiről szó lesz: célcsoport (a példában a célpont volt) és a marketing eszköz (a példában a rakéta volt)
 • Inkatív FB oldal felélesztése 1.0 – felsofokon.huInkatív FB oldal felélesztése 1.0 – felsofokon.hu
  Kategória: Esettanulmány
  Az Egy marketinges férfi több privát projektjénél már meglévő FB oldalt kell felélesztenie. 
 • 5 ok, hogy WordPress-t használj MLM blogodhozWordPress plugin csomagok
  Kategória: WordPress weboldal
  Már évek óta foglalkozunk WordPress weboldalak készítésével. Ehhez szükséges tudást folyamatosan szedjük magunkra. A WordPress weboldal alapja a

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest