Hogyan tudom menedzselni az oldalamat? Milyen alapfunkciókkal rendelkezik a WordPress weboldalam admin felülete? A WordPress weboldal gyári admin felülettel rendelkezik, ami az alap funkciók megvalósítására fel van készítve. A pluginek telepítése során újabb és újabb funkciókkal bővül az adott bővítmény összetettségétől függően.

Főbb WordPress admin funkciók:

  1. Bejegyzés: itt kezelhetjük a már megírt bejegyzéseinket, hozhatunk létre újakat és szerkeszthetjük a kategóriáinkat és címkéinket.
  2. Médiatár: a feltöltött fájljainkat (multimédiás fájlok – mp3, mp4, avi;  dokumentumok – pdf, doc, docx stb.) tudjuk módosítani, törölni.
  3. Oldalak: a statikus oldalakat tudjuk szerkeszteni, hasonló módon, mint a bejegyzéseknél.
  4. Hozzászólás: az egyes bejegyzéseinkhez érkezett hozzászólások moderálását végezhetjük itt el.
  5. Megjelenés: kiválaszthatjuk a feltelepített sablonok közül, hogy melyiket szeretnénk alkalmazni.  A widgetek elrendezését is itt állíthatjuk be, de ez nagyban függ a kiválasztott WordPress téma elrendezésétől. Itt található a fő és mellékmenük szerkesztésére alkalmas funkció is. WordPress sémától függ, hogy van speciális sablon kezelő felület vagy sem. Többnyire ez mindig sablon specifikus.
  6. Bővítmények: már többször szó esett arról, hogy ezek azok az alkalmazások, amik beépülnek az alap WordPress keretrendszerben és az admin felületen is saját menüpontot kapnak. Két fontos pontot tartalmaz: a már telepített bővítményeke és az új telepítések.
  7. Felhasználók: az oldalra regisztrált felhasználók kezelését megkönnyítő funkciók gyűjteménye.
  8. Beállítások: itt módosíthatók az alapvető beállítások (általános, írás, olvasás, interakció, közvetlen linkek stb) és a telepített bővítmények tulajdonságai is.

Az előző felsorolás bemutatás ennyivel még nem ért véget hiszen az egyes menüpontok részletes bemutatása még hátra van.