Kezdőlap 9 WordPress weboldal 9 WordPress weboldal admin felület

WordPress weboldal admin felület

WordPress weboldal

Hogyan tudom menedzselni az oldalamat? Milyen alapfunkciókkal rendelkezik a WordPress weboldalam admin felülete? A WordPress weboldal gyári admin felülettel rendelkezik, ami az alap funkciók megvalósítására fel van készítve. A pluginek telepítése során újabb és újabb funkciókkal bővül az adott bővítmény összetettségétől függően.

Főbb WordPress admin funkciók:

 1. Bejegyzés: itt kezelhetjük a már megírt bejegyzéseinket, hozhatunk létre újakat és szerkeszthetjük a kategóriáinkat és címkéinket.
 2. Médiatár: a feltöltött fájljainkat (multimédiás fájlok – mp3, mp4, avi;  dokumentumok – pdf, doc, docx stb.) tudjuk módosítani, törölni.
 3. Oldalak: a statikus oldalakat tudjuk szerkeszteni, hasonló módon, mint a bejegyzéseknél.
 4. Hozzászólás: az egyes bejegyzéseinkhez érkezett hozzászólások moderálását végezhetjük itt el.
 5. Megjelenés: kiválaszthatjuk a feltelepített sablonok közül, hogy melyiket szeretnénk alkalmazni.  A widgetek elrendezését is itt állíthatjuk be, de ez nagyban függ a kiválasztott WordPress téma elrendezésétől. Itt található a fő és mellékmenük szerkesztésére alkalmas funkció is. WordPress sémától függ, hogy van speciális sablon kezelő felület vagy sem. Többnyire ez mindig sablon specifikus.
 6. Bővítmények: már többször szó esett arról, hogy ezek azok az alkalmazások, amik beépülnek az alap WordPress keretrendszerben és az admin felületen is saját menüpontot kapnak. Két fontos pontot tartalmaz: a már telepített bővítményeke és az új telepítések.
 7. Felhasználók: az oldalra regisztrált felhasználók kezelését megkönnyítő funkciók gyűjteménye.
 8. Beállítások: itt módosíthatók az alapvető beállítások (általános, írás, olvasás, interakció, közvetlen linkek stb) és a telepített bővítmények tulajdonságai is.

Az előző felsorolás bemutatás ennyivel még nem ért véget hiszen az egyes menüpontok részletes bemutatása még hátra van.

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ellenőrzőlista webhelyed sikeres elindításához

https://www.cookieyes.com/welcome/sipocznorbert?ref=sipocznorbert&tap_a=123634-93512c

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest