Kezdőlap 9 WordPress weboldal 9 WordPress weboldal admin felület

WordPress weboldal admin felület

WordPress weboldal

Hogyan tudom menedzselni az oldalamat? Milyen alapfunkciókkal rendelkezik a WordPress weboldalam admin felülete? A WordPress weboldal gyári admin felülettel rendelkezik, ami az alap funkciók megvalósítására fel van készítve. A pluginek telepítése során újabb és újabb funkciókkal bővül az adott bővítmény összetettségétől függően.

Főbb WordPress admin funkciók:

 1. Bejegyzés: itt kezelhetjük a már megírt bejegyzéseinket, hozhatunk létre újakat és szerkeszthetjük a kategóriáinkat és címkéinket.
 2. Médiatár: a feltöltött fájljainkat (multimédiás fájlok – mp3, mp4, avi;  dokumentumok – pdf, doc, docx stb.) tudjuk módosítani, törölni.
 3. Oldalak: a statikus oldalakat tudjuk szerkeszteni, hasonló módon, mint a bejegyzéseknél.
 4. Hozzászólás: az egyes bejegyzéseinkhez érkezett hozzászólások moderálását végezhetjük itt el.
 5. Megjelenés: kiválaszthatjuk a feltelepített sablonok közül, hogy melyiket szeretnénk alkalmazni.  A widgetek elrendezését is itt állíthatjuk be, de ez nagyban függ a kiválasztott WordPress téma elrendezésétől. Itt található a fő és mellékmenük szerkesztésére alkalmas funkció is. WordPress sémától függ, hogy van speciális sablon kezelő felület vagy sem. Többnyire ez mindig sablon specifikus.
 6. Bővítmények: már többször szó esett arról, hogy ezek azok az alkalmazások, amik beépülnek az alap WordPress keretrendszerben és az admin felületen is saját menüpontot kapnak. Két fontos pontot tartalmaz: a már telepített bővítményeke és az új telepítések.
 7. Felhasználók: az oldalra regisztrált felhasználók kezelését megkönnyítő funkciók gyűjteménye.
 8. Beállítások: itt módosíthatók az alapvető beállítások (általános, írás, olvasás, interakció, közvetlen linkek stb) és a telepített bővítmények tulajdonságai is.

Az előző felsorolás bemutatás ennyivel még nem ért véget hiszen az egyes menüpontok részletes bemutatása még hátra van.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest