WordPress weboldal admin felület

WordPress weboldal

Hogyan tudom menedzselni az oldalamat? Milyen alapfunkciókkal rendelkezik a WordPress weboldalam admin felülete? A WordPress weboldal gyári admin felülettel rendelkezik, ami az alap funkciók megvalósítására fel van készítve. A pluginek telepítése során újabb és újabb funkciókkal bővül az adott bővítmény összetettségétől függően.

Főbb WordPress admin funkciók:

 1. Bejegyzés: itt kezelhetjük a már megírt bejegyzéseinket, hozhatunk létre újakat és szerkeszthetjük a kategóriáinkat és címkéinket.
 2. Médiatár: a feltöltött fájljainkat (multimédiás fájlok – mp3, mp4, avi;  dokumentumok – pdf, doc, docx stb.) tudjuk módosítani, törölni.
 3. Oldalak: a statikus oldalakat tudjuk szerkeszteni, hasonló módon, mint a bejegyzéseknél.
 4. Hozzászólás: az egyes bejegyzéseinkhez érkezett hozzászólások moderálását végezhetjük itt el.
 5. Megjelenés: kiválaszthatjuk a feltelepített sablonok közül, hogy melyiket szeretnénk alkalmazni.  A widgetek elrendezését is itt állíthatjuk be, de ez nagyban függ a kiválasztott WordPress téma elrendezésétől. Itt található a fő és mellékmenük szerkesztésére alkalmas funkció is. WordPress sémától függ, hogy van speciális sablon kezelő felület vagy sem. Többnyire ez mindig sablon specifikus.
 6. Bővítmények: már többször szó esett arról, hogy ezek azok az alkalmazások, amik beépülnek az alap WordPress keretrendszerben és az admin felületen is saját menüpontot kapnak. Két fontos pontot tartalmaz: a már telepített bővítményeke és az új telepítések.
 7. Felhasználók: az oldalra regisztrált felhasználók kezelését megkönnyítő funkciók gyűjteménye.
 8. Beállítások: itt módosíthatók az alapvető beállítások (általános, írás, olvasás, interakció, közvetlen linkek stb) és a telepített bővítmények tulajdonságai is.

Az előző felsorolás bemutatás ennyivel még nem ért véget hiszen az egyes menüpontok részletes bemutatása még hátra van.

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések