Kezdőlap 9 Marketing 9 Még maradt egy kis couchsurfnyi időnk a nyárból!

Még maradt egy kis couchsurfnyi időnk a nyárból!

Marketing

Évek óta játszadozom a couchsurfing gondolatával, de sosem volt rá kellő motivációm. Ettől függetlenül a kezdeményezést védője és lelkes közvetítője vagyok!

A couchsurfing 2004-ben jelent meg a világban…

…ám a magyar társadalom csak a 2010-es években kapott észhez és fedezte fel ezt a csodát. A https://www.couchsurfing.org/ weboldal lényege, hogy ha utazni szeretnél, akkor a világ bármely táján szállásra lelhetsz valaki „kanapéján.” Ehhez egy regisztráció szükséges, adatkitöltés, majd tapasztalatot gyűjtve lejegyzed ezeket is a profilodra, megadod az érdeklődési körödet, és ami kihagyhatatlan: leírod a környezetedet, amit felajánlasz „kanapéként.”

Nem utolsó szempont, ha másoktól is van referenciád!

Hiszen a couchsurfingtől pont az rettent el sokakat, hogy félnek idegeneket beengedni a házukba. Szerencsére, a nyárból pont annyi időnk maradt, hogy bátran surföljünk még egy kicsit. Nem kell last minute nyaralásokkal vagy előre tervezéssel bajlódnunk (habár ilyenkor biztos sok a surfer!), hiszen bármikor megoldhatjuk ily módon, akár néhány nappal az utazás előtt; így aki idén kihagyta a nyaralását, az még bátran fejest ugorhat a kanapék tengerébe. A lehetőség pénztárcabarát, hisz itt nem a biznisz a lényeg: a host, azaz a fogadó és a surfer tapasztalatokat szereznek egymástól, ez a „fizetség.” Remek lehetőség arra, hogy olyan embereket ismerjünk meg, akikkel talán soha az életben nem találkoznánk – mini kulturális sokkot élhetünk meg a helyszínen, és akár életre szóló barátságot kötünk azzal az emberrel, aki bemutatja nekünk a város színe javát és elcsábít annak hangulatába. Nincs is jobb, mintha egy helyi vezet körbe, aki meg tudja mutatni, hol a legjobb a sör a városban! Arról nem is beszélve, hogy akarva-akaratlanul is rákényszerülünk arra, hogy nyelveket beszéljünk és tanuljunk.

Szóval kalandra fel! Az idei nyár még nem ért véget, és egy kis szerencsével még miénk lehet a vénasszonyok nyara is!

girl-1559328_960_720

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések