Kezdőlap 9 WordPress alapozó tanfolyam kezdőknek 9 WordPress Favicon bővítmény

WordPress Favicon bővítmény

WordPress alapozó tanfolyam kezdőknek

Sok olyan pontja van a weboldalnak, amelyek elhanyagolható munkával szabhatók személyre, mégis sokan nem figyelnek rá. Számomra az egyedi Favicon választás egy ilyen feladatnak minősül, mert sok oldalon nincs kint vagy egy semmitmondó kerül megjelenítésre.

Hol jelenik meg a Favicon?

Böngészőtől függően a TABok bal oldalán található ki ikon a Favicon. Ezek lehetnek statikus és animáltak is. Kis méretük miatt nagyon meg kell fontolni, hogy mi kerül oda. Általában a logót választják, amelynek segítségével a márkaerősítés az első cél.

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-favicon-minta

Firefox böngészőt használok és itt a rögzített és a nyitott fülek is megtalálható. Ezek beazonosítását szolgálják a faviconok.

Telepítés

Új bővítmények telepítéséhez a Bővítmények menü Új hozzáadás almenüjére kattintunk. Itt a keresőbe beírjuk a kulcsszót: Favicon. Kiválasztjuk a megfelelőt: Favicon by RealFaviconGenerator. Megnézzük a kompatibilitási információt. Ha minden rendben van, akkor telepítjük.

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-favicon-bovitmeny-telepites

Új bővítmény hozzáadása. Választott kulcsszó: Favico*n

*Eredetileg a Favicon Manager bővítményt szerettem volna bemutatni, de azóta teljesen eltűnt a pluginek közül, így váltanom kellett.

Beállítás és használat

A telepített bővítményt aktiválni kell, majd a Megjelenés menüből ki kell választani a Favicon almenüt. A következő képen jól látható, hogy a médiatárból tudunk megadni Favicont. Ennek mérete kötött, hogy a legoptimálisabb kép készülhessen. Képméret: 260 * 260

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-favicon-bovitmeny-beallitasa

A Favicon almenüre kattintva a képen látható egyszerű kezelőfelület jelenik meg, amely a médiatárból kiválasztott képből hozza létre a Favicont. A kép mérete rögzített: 260 * 260 px.

Előnyök

  1. Nem szükséges a forráskódban turkálni, hogy elhelyezzük
  2. A cseréhez nem kell ugyanezt a folyamatot végigjátszani
  3. A médiatárból bármelyik megfelelő méretű képet kiválaszthatjuk.

Hátrányok

Jelenleg nem ismerek hátrányokat, de bármilyen hátrányra fény derül, akkor azonnal módosítom a leckét, hogy csak naprakész információkról írjak.

Összefoglaló

Ahogy már az elején is mondtam, hogy nagyon apró módosítás, de mégis sokat ad az oldalhoz. Saját példámból kiindulva több fülön szoktam dolgozni és ezek közül sok rögzítve is van, így csak a Faviconból tudom, hogy éppen mit tartalmaz az aktuális fül. Nálam a Gmail, FB, Trello fülek általában rögzítve vannak, így csak a Faviconból tudom, hogy mit rögzítettem, persze a megszokás is nagy úr. Valamint látható, hogy a többi fül esetén nem található mindenhol Favicon, de legalább a Title egy része látható, így már tudható a fül tartalma.

Gratulálok elolvastad az ötödik leckét .

A következő leckéd a WordPress WP No Category Base bővítményről fog szólni.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest