Kezdőlap 9 Tippek, trükkök 9 Trello – a projektmenedzser online alkalmazás

Trello – a projektmenedzser online alkalmazás

Tippek, trükkök

Még januárban kezdtük el használni az egyik cégnél a napi a trello.com online projektmenedzsment programot, hogy optimalizáljuk a 2 hetes intervallumok maximális munkabírását. Eleinte nem akart működni, nem éreztük a rendszert, nem tudtuk használni.

Könnyű kezelhetőség

A szerkesztőség tagjai közül sokan nem rendelkeznek számítástechnikai érzékkel, de ennek ellenére a második ciklustól már mindenki profin kezelte a rendszert és voltak biztató jelek, hogy hosszútávon minden egyes funkciót ki tudunk használni és még pontosabban tudjuk majd vezetni a vállalásainkat. Első érvnek mellette szerintem ennyi pont elég is.

[singlepic id=61 w=350 h= mode=web20 float=center]

Bármelyik böngészőn elfut

Sokaknak nagy problémája az, hogy hozzá vannak szokva egy böngészőhöz és pár alkalmazás, funkció nem azonos keretek között használható (általában az IE problémás). Itt a megfelelő verzióval minden böngésző használható.

Hozzáad, megfog átdob, újat létrehoz töröl, priorizál

Gyorsan és egyszerűen rendezhetjük cetlijeinket, amiket drag and drop technikával (valószínűleg ajax vagy jquery vagy a kettő egyvelege) ide-oda dobálhatjuk a cetliket. Változtathatjuk a prioritást azzal, hogy a lista eleje a legfontosabb és az egyre több görgetés azt jelenti, hogy a fontossági sorban egyre hátrébb található a folyamat.

A scrum rendszer

Mindent bele rendszernek hívom csak. Minden ötlet bekerül egy gyűjtőbe (Product backlog). Innen választjuk ki az aktuális ciklusba a feladatokat (Sprint), amiket majd a 2 hét alatt elvégzünk (ez az idő természetesen szabadon választható). A kiválasztott feladatokat átdobhatjuk egy folyamatban vagy más elnevezésű oszlopba. Amikor végeztünk archiváljuk. Erre a trello.com teljes mértékben alkalmas és ingyenes szolgáltatás. Csak ajánlani tudom. 

Még egy kis adalék: nem szükséges regelni, elég egyszerűen a google fiókkal belépni.

A scrum rendszert csak említésszerűen hoztam fel, ezért pontatlan és lesarkított a bemutatása.

A projektek karbantartása mellet, az időnket is be tudjuk osztani. Hiszen  vállalásainkat a becsült munkaidő és az aktuális ciklusra tervezett munkaóráinkat is figyelembe veszi. Tehát időmenedzsmentünkben is fontos szerepet játszik.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Van már HelloPack-od? [Affiliate marketing]

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések