Kezdőlap 9 Tippek, trükkök 9 Trello – a projektmenedzser online alkalmazás

Trello – a projektmenedzser online alkalmazás

Tippek, trükkök

Még januárban kezdtük el használni az egyik cégnél a napi a trello.com online projektmenedzsment programot, hogy optimalizáljuk a 2 hetes intervallumok maximális munkabírását. Eleinte nem akart működni, nem éreztük a rendszert, nem tudtuk használni.

Könnyű kezelhetőség

A szerkesztőség tagjai közül sokan nem rendelkeznek számítástechnikai érzékkel, de ennek ellenére a második ciklustól már mindenki profin kezelte a rendszert és voltak biztató jelek, hogy hosszútávon minden egyes funkciót ki tudunk használni és még pontosabban tudjuk majd vezetni a vállalásainkat. Első érvnek mellette szerintem ennyi pont elég is.

[singlepic id=61 w=350 h= mode=web20 float=center]

Bármelyik böngészőn elfut

Sokaknak nagy problémája az, hogy hozzá vannak szokva egy böngészőhöz és pár alkalmazás, funkció nem azonos keretek között használható (általában az IE problémás). Itt a megfelelő verzióval minden böngésző használható.

Hozzáad, megfog átdob, újat létrehoz töröl, priorizál

Gyorsan és egyszerűen rendezhetjük cetlijeinket, amiket drag and drop technikával (valószínűleg ajax vagy jquery vagy a kettő egyvelege) ide-oda dobálhatjuk a cetliket. Változtathatjuk a prioritást azzal, hogy a lista eleje a legfontosabb és az egyre több görgetés azt jelenti, hogy a fontossági sorban egyre hátrébb található a folyamat.

A scrum rendszer

Mindent bele rendszernek hívom csak. Minden ötlet bekerül egy gyűjtőbe (Product backlog). Innen választjuk ki az aktuális ciklusba a feladatokat (Sprint), amiket majd a 2 hét alatt elvégzünk (ez az idő természetesen szabadon választható). A kiválasztott feladatokat átdobhatjuk egy folyamatban vagy más elnevezésű oszlopba. Amikor végeztünk archiváljuk. Erre a trello.com teljes mértékben alkalmas és ingyenes szolgáltatás. Csak ajánlani tudom. 

Még egy kis adalék: nem szükséges regelni, elég egyszerűen a google fiókkal belépni.

A scrum rendszert csak említésszerűen hoztam fel, ezért pontatlan és lesarkított a bemutatása.

A projektek karbantartása mellet, az időnket is be tudjuk osztani. Hiszen  vállalásainkat a becsült munkaidő és az aktuális ciklusra tervezett munkaóráinkat is figyelembe veszi. Tehát időmenedzsmentünkben is fontos szerepet játszik.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest