Kezdőlap 9 Tippek, trükkök 9 Wamp Server és a narancssárga logó esete

Wamp Server és a narancssárga logó esete

Tippek, trükkök

Amióta weblap készítéssel foglalkozok használok a saját gépemen “saját szervert”. Easy PHP volt az első teljes körű szolgáltatást, amit használtam, de új idők járnak és áttértem Wamp Serverre. Jól döntöttem?

Az első pillanatoktól kezdve meg voltam vele elégedve. Sokban nem különbözik az Easy PHP-től, de mégis valahogy egy trabant és egy opel közti különbséget érzek. DE most nem erről szeretnék beszélni, hanem a címben szereplő problémáról.

[singlepic id=22 w=350 h= mode=web20 float=center]

Mi történt pontosan?

Ahogy a jelzőlámpának (közúti) a Wamp Servernek is 3 állása van piros, zöld és narancssárga. Piros kikapcsolt állapot, zöld futnak a serverek és minden rendben van. A narancssárga a kettő között található, elvileg minden fut, mégse érek el semmit – phpmyadmin, localhost. Az én esetemben indulás után egyből narira váltott a logó a tálcán. Ekkor még nem gyanakodtam semmire. A sokk akkor ért, amikor nem értem el az adatbázist, nem jött be az éppen szerkesztett oldal.

Több változó is bekerült a képletbe: reggel skypeoltam, futott egy képszerkesztő és egy animációt is programoztam.  Első körben újratelepítettem, de az eredmény elmaradt. Sejtettem, hogy valamelyik futó program okozza a hibát. Biztos, ami biztos googleztam egyet és találtam is pár hasznos oldalt.

A megoldás kézenfekvő és egyszerű, mégis érthetetlen(!?)

Minden kikapcsoltam és figyeltem az eredményt. A Skype volt a ludas, amint kikapcsoltam azonnal helyre jött a Wamp Server és újra zöden világított. Azóta próbáltam reprodukálni a helyzetet, de egyszerűen nem ment. Lehet csak egy kisebb megingás volt, azóta minden rendben fut és tovább tesztelhetem az oldalaimat.

3 hozzászólás

  1. 88-as port.

    Válasz
  2. Nem 88as port. A Skype 80as porton fut, a http is 80as, azért nem ment egyszerre.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Van már HelloPack-od? [Affiliate marketing]

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések