Kezdőlap 9 Marketing 9 Mi? WoM?

Mi? WoM?

Marketing

Már korábban szó volt a gerillamarketingről, sőt azon belül már a vírusmarketingről is ejtettünk szót. Bár a címből nem derül ki egyértelműen, de ebben a cikkben is gerillamarketingezünk, hiszen a mai nap sztárja: Word of Mouth, ismertebb nevén szóbeszéd! Ki gondolta volna korábban, hogy a szóbeszéd mint olyan egyszer a világ legfontosabb marketingeszközévé válik.

Fontossága abban rejlik,

hogy a WoM az egyik legjobban befolyásoló tényező a vásárlásban. És hogy mindennek miköze az internethez és az online marketinghez? Tulajdonképpen semmi. Tulajdonképpen pedig nagyon is sok minden. A szóbeszéd attól lett annyira hiteles, hogy az online világban elterjedtek az álhírek, a hiteltelenséget tükröző cikkek és egyáltalán maga, a hihetetlen mértékű mennyiség. Így nem csoda, hogy a vásárlói döntésekben is jelentős szerepet kapott.

Szóbeszéd mindig is létezett,

azaz, hogy barátok, ismerősök ajánlásával hitelesebbnek tartunk valamit, sőt ennek hatására képesek vagyunk termékeket vásárolni. Az újdonsága abban rejlik, hogy ma már a hirdetők generálják az üzeneteket, amiket el akarnak juttatni a vásárlóhoz – mindezt úgy, hogy nem fedik fel vásárlást ösztönző motivációjukat. Mondhatni, hogy a cégeknek beépített embereik vannak a normális fogyasztók között, és akár tervszerűen, stratégiába építve alkalmazhatják. „A szájreklám egyetlen hátulütője ugyanakkor éppen a bizalom, amelyre épül: a felmérés során megkérdezettek egyharmada ugyanis azt vallotta, csalódott lenne, ha megbízhatónak hitt ismerőse fizetés ellenében nem elég körültekintően megválasztott terméket vagy szolgáltatást ajánlana” – írja a mediainfo.hu a MediaPost cikke alapján. Ezért tehát nagyon fontos, hogy a szájreklámot egy vásárló indítsa útjára – egy olyan ember, aki tényleg elégedett vele, és a médiára is felhívja a figyelmet. Az is biztos, hogy csak az válik szóbeszéddé, ami botrányos, vagy újdonság – az előzőt igyekezzük elkerülni.

Napi tanulság: Csak akkor WoM-ozzunk, ha minőségi terméket vagy szolgáltatást tudunk nyújtani! Ez nem egy önmagában megálló marketingmódszer, viszont kiváló kiegészítő reklám.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest