Kezdőlap 9 Marketing 9 Hallottál már a gerillamarketingről?

Hallottál már a gerillamarketingről?

Marketing

A gerillamarketing közel olyan agresszív, mint ahogy hangzik. Az agresszivitás foka nem olyan mértékű, mint a direkt marketingben vagy a pop-upokban, hanem abszolút látens. Ezen jellemzője a fő tényező, és segít megérteni, miről is szól a gerillamarketing és hogyan terjed.

Engedjétek meg, hogy egy példával szemléltessem: egy csajos csoportba az egyik tag a posztjában arra kérdez rá, hogy milyen ajándékot vásároljon az évfordulójukra kedvesének. Kommentek zöme érkezik, olykor-olykor pedig felmerül egy-egy márkanév („Vehetnél XY-ont” – „Hol kapható? Szerintetek melyik a legjobb márka?”), miközben ártatlan kommentelgetésnek tűnik az online színtérben. A marketingszakemberek azonban tudják, és akár ki is szúrhatják, hogy ez marketingtevékenység. A láthatatlan hirdetéshez sok kreativitás kell, minél alacsonyabb költséggel és minél nagyobb hatékonysággal és feltűnéssel.

A gerillamarketing alapelvei:

 • Váratlan
 • Drasztikus: legyen mélyreható!
 • Egyszeri, nem ismételt, nem ismételhető
 • Olcsó, költséghatékony
 • Jó hírnév, fogyasztói előnyök: leginkább adok viszok, a fogyasztó mindig kap valamit (ha csak egy jó nevetést is), hasonló a PR funkciójához.

A gerillamarketing szóbeszéden alapul, és pillanatok alatt jut el tömegekhez. Fajtái:

 1. buzz/word of mouth, azaz szóbeszéd

Az ügynevezett véleményvezérek (mérvadó személyiségek) megnyerésével indított szóbeszéd, szájreklám. Nem csak a személyes, hanem online média is része.

 1. ambient marketing

Legtöbbször provokatív reklámozási módszer, amely kiterjed a kikerülhetetlen médiafelületekre is, amelyeket mindennap használunk. Beleolvad a reklám a környezetbe megdöbbentést keltve. Úgy vesz körül minket, hogy nem nyomja rá a mindenáron reklámozni akarás bélyegét.

 1. viral/vírus marketing

A virális az, aminek a megosztását megosztják, azaz harmadik fokon kerül megosztásra. Olyan hullám indul el ezzel, ami megállíthatatlan. Tulajdonképpen olyan fertőző, mint egy vírus. Bármely olyan technika, amely a felhasználót az üzenet továbbadására ösztönzi, ide tartozik.

 1. astroturf(ing)

Ide tartozik a fenn említett fake kommentelés is. Spontánnak és az adott helyzetet uralónak tűnik. Leginkább az interneten valósul meg. Ötletes gerillamarketing megoldások: https://www.nlcafe.hu/ezvan/20160602/zsenialis-gerilla-marketing-otletek/

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • Facebook oldal menedzsmentFacebook oldal menedzsment
  Kategória: Közösségi média
  Az elmúlt időszakban tudatosan építem a szerelmes FB oldalunkat. Tudatosan építem a bizalmat és veszem rá a lájkolókat, hogy váljanak követőkké. A
 • Havi jelentés a frissítést igénylő pluginekről – #11 2021. januárHavi jelentés a frissítést igénylő pluginekről – #11 2021. január
  Kategória: WordPress frissítés összefoglaló
  Havonta szeretnénk veletek megosztani azokat a plugineket, amelyek biztonsági rést tartalmaznak, ezért azokat minél előbb frissíteni kell.
 • Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?
  Kategória: Fejvadászat
  Emlékszem, amikor még a kommON-ban önéletrajzírás workshopon vettem rész, mert úgy gondoltam, hogy elhelyezkedek főállásban, pedig már a BME KOMÉDIA tanulmányaimat cégtulajdonosként kezdtem (mondhatni kényszervállalkozó voltam és a fűtött az adrenalin, de igazából azt se tudtam, hogy miért vágtam bele). Tehát én is CV-t akartam írni, A CV-t. Ehhez ismerősöktől kértem segítséget, cikket olvastam, videókat néztem. Mivel nem grafikusként akartam elhelyezkedni, ezért nem erőltettem a mézes-mázos megjelenést, inkább a tartalomra koncentráltam, mert tudtam, hogy több száz jelentkező ugyanolyan A4-es lapja között az enyém is megbújik majd.

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest