Kezdőlap 9 Marketing 9 Veszélyben az online marketing!

Veszélyben az online marketing!

Marketing

Habár jómagam nem vettem észre, mégis cikkek tengere szól a péntek esti kibertámadásról. Állítólag több, gyakran használt szoftver is a támadás áldozata volt, például a Twitter, ami Magyarországot kevésbé fogja át, de a Spotify és az eBay is, amik széles népréteget érintenek hazánkban is. Az élet iróniája, hogy míg ez történt, én egy hacker-filmet néztem, a Who Am I-t, ahol az élelmes kibertámadók még a német Titkosszolgálat rendszereibe is betörtek.

De lássuk, mi is áll a háttérben.

A hvg.hu-n jelent meg a cikk, ami szerint a cél valójában az egész internet leállítása. A cikk beszámol Bruce Schneier, kiberbiztonsági szakértő véleményéről: Valaki az elmúlt években puhatolózik az internet legfontosabb részeit szolgáltató vállalatok rendszereivel kapcsolatban. Ezek a próbálgatások pontosan kalibrált támadások formájában történnek, melyeket kifejezetten arra terveztek, hogy felmérjék, mennyire tudják megvédeni magukat a legnagyobb webvállalatok, és mi szükséges ahhoz, hogy ki lehessen őket kapcsolni a rendszerből. Nem tudjuk, kik csinálják ezt, de nagyon úgy tűnik, hogy valamelyik nemzetállam. Kínára vagy Oroszországra tippelnék először.” De miért történik mindez? Mire jó ez bárkinek is? – kérdezhetnénk.

Az alábbiakban próbáljuk meg feltárni a lehetséges motivációkat:

Politikai indíttatás: Egy kibertámadás egy ország kritikus infrastruktúrája ellen felérhet egy hagyományos fegyverekkel végrehajtott támadással. Egyetlen „előnye” ezzel szemben, hogy nem sérül fizikailag senki és nem jár halálesetekkel. Ezeket diplomáciai úton lehet kezelni, ha lehet kezelni. Egy ország hálózatának instabilizálása teljesen védtelenné teszi a nemzetet.
• Gazdasági motiváció: Ilyenek a kémprogramok, amik az adathalászat módszerével operálnak. Az információ hatalom! Gazdasági motiváció általában nem kelt ekkora feltűnést, hiszen akkor nem érné el célját.
• Figyelemfelkeltés: A filmekben általában azt látjuk, hogy a hackerek kis szürke, elnyomott egerek, akiket a társadalom kirekeszt magából, és így próbálnak maguknak hírnevet szerezni. Sokszor csak egy jó szórakozásnak tartják, és nem észlelik, hogy mennyire pengeélen táncolnak. Vajon megéri?

Milyen motivációjuk lehet még?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest