Kezdőlap 9 Marketing 9 Personal Branding – Énmárka?!

Personal Branding – Énmárka?!

Marketing

Ma már létezik olyan, hogy énmárka – azaz nem egy céget, egy márkát próbálok elsózni, hanem tulajdonképpen magamat teszem márkává. Schobert Norbi attól Schobert Norbi, hogy ő Schobert Norbi – akárhogyan is vélekedünk róla, ő mégis csak egy énmárkából alapított céget, és nem fordítva. De akadnak ennél sokkal pozitívabb példák is, köztük például Szirmay Gergő, a magyar vlogger/youtube-er, de Bihari Viki is hasonló cipőben jár, akár tudatosan alakult ez így, akár nem, s akár beismerik, akár nem.

Ők attól azok, akik a személyiségükkel hódítottak, az ember maga alkotja, azzal, amilyen hatást gyakorol másokra, ahogyan a többiek gondolkodnak róla, amit éreznek iránta. A jó és a rossz tulajdonságokkal együttesen.

Az énmárka nagyon jól alakulhat, ha sok hozzánk közel álló vállalkozás van, akik már csak a nevünk hallatán is bíznak a cégben – ezért kell ezzel nagyon óvatosan bánni. De szolgáltatások szempontjából is kiemelten fontos, Hevesi Kriszta például nem csak kiváló szakember, de remekül felépítette personal brandingjét is, így a szaktanácsadásnál kiemelt szerepet kap.

Mivel az énmárkaépítés a karrier céljaid megvalósítását szolgálja, az általános cél az, hogy a szaktudásod és szakmai tevékenységed kapcsolják a nevedhez – ezért az első lépés az, hogy pozícionáld magad a piacon.

Találd ki, milyen szerepet akarsz betölteni az emberek számára, milyen képet, értékeket képviselsz. Ezután szükség van a vizuális megjelenés kidolgozására is, azaz olyan állandó húzóerőkre van szükséged megjelenésedben, amikről állandóan eszükbe jutsz másoknak, pl. Amy Winehouse és hatalmas frizurája. Ehhez azonban ismerned kell az erősségeidet – csak úgy nem találhatsz ki magadnak értékeket, tudnod kell, hogy mire vagy képes. Ezután fogalmazd meg a céljaid, hogy mi az, amit el szeretnél érni az énmárkád felépítésével – lehet ez akár egy 5 éves terv is. Végül pedig pontozd az értékeid, hogy másokhoz képest milyen vagy, mennyire ismernek, mennyire egyszerű veled dolgozni.

Ne légy magaddal jóindulatú, csak realistán!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest