Kezdőlap 9 Marketing 9 Bannoltasd a céges Twitter fiókot nem megfelelő születési év megadásával [marketingbakik]

Bannoltasd a céges Twitter fiókot nem megfelelő születési év megadásával [marketingbakik]

Marketing, Marketingbakik

Röviden: az igytanulokvallakozni. hu-s aktivitás hatására elkezdtem máshogy gondolkozni a többi projekten is (eddig is tervbe volt, hogy hibákat, trükköket és egyéb hasznos tapasztalatot megmutassak, viszont nem volt lelkesedés és mivel nem dolgoztam annyit nem jöttek elő). Hosszabban kifejtem a cikkben, hogy hogyan sikerült letiltatnom egy 2011. márciusa óta meglévő Twitter fiókot.

Miért pont ma kezdtem el a Twitter fiókkal mahinálni?

  1. A bevezetőben írtam, hogy aktívabb lettem a saját projekteknél (ezzel nem is lenne baj)
  2. Elkezdtem összekötni az oldalaim: RSS feed, linkek a menüben, közösségi oldalakon, cikkeben. Így derült ki, hogy az igytanulokvallakozni. hu RSS feedje nem jelenik meg itt
  3. Beállítottam az RSS feedet az igytanulokvallakozni. hu-ról, hogy meglegyen a keresztlinkelés
  4. Ekkor tűnt fel, hogy nekem van 3 ikonom a lapalján a közösségi oldalaimmal – ránéztem = hiba volt (nem lett volna, ha nem vágom haza a Twitter fiókot) , nem frissülnek
  5. Még múlt héten írtam egy cikket a HelloPack WordPress bővítmény csomagról, ami nem ment ki automatikusan Zapier segítségével (talán azért, mert régóta nem írtam cikket és nem frissítettem a Facebook összekapcsolást, ahol közben jelszót is váltottam)
  6. Beállítottam a Zapier fiókot, hogy minden cikk automatikusan kimenjen RSS feedből (ez volt a kapcsolat a láblécmódosítással)
  7. Megnéztem az Instagram fiókot, a Facebook oldalt és a Twitter csatornát is
  8. Twitterre azért léptem be, hogy ismét ott is legyen friss tartalom (egy időben automatikusan ott is megjelent a feed, DE a változtatások miatt az ő oldalukon nem ment tovább, ahogy a privát fiókomnál is leállt a YT-s megosztás, mondjuk YT-t se használom úgy, mint akkor)  Ezzel egy időben megpróbáltam a profilt is aktualizálni: üzleti fiók lett, módosítottam a régi dolgokat, illetve beállítottam a cég indulásának idejét, mert ugye üzleti fiókra váltottam (nem kellett volna)
  9. A következő, amit láttam a profilképen köszön vissza – a Twitter bannolt és törlést helyezett kilátásba
    @POnlineMedia, felhasználói fiókodat zároltuk
    Legalább 13 évesnek kell lenned ahhoz, hogy létrehozhass egy Twitter-fiókot. A Twitter megállapította, hogy nem felelsz meg az életkori követelményeknek, ezért a felhasználói fiókodat zároltuk, és törölni fogjuk a Twitterről.
    Ha úgy véled, a felhasználói fiókodat tévedésből zároltuk, akkor tudasd velünk.
  10. Ha nincs a TwitterBan, akkor csak a friss cikk ment volna FB-re, DE így lett új poszt Instagramra és Facebookra is (közben benéztem a later.com fiókomban is, DE végül a Facebookról küldtem el a posztokat, mert onnan egy fokkal még egyszerűbb = saját platform, kevesebb nyűg) + ide a blogra is jött egy új cikk

Hogyan hozom vissza a fiókomat?

FONTOS! Ez nem a Twitter hibája volt, mert én ugrottam át olvasás nélkül a felugró ablakot, amikor megadtam a 2011-es születési időt, ami ugye 13 alatti a matek szerint és a mesterséges intelligencia vagy az IF nem mérlegel, hanem teszi, amire programozták/tanították.

Tehát a javaslatom:

  • vagy ne adj meg kort a céges fióknak
  • vagy olvasd el a felugró ablakot és akkor se adja meg születési adatot
  • vagy olyat adj meg, ami miatt nem fogják bannolni a fiókodat

Fiókvisszaállítás lépései

  1. A kapott levélben volt egy link, amin egy formon bizonyíthatom a koromat (itt a kezelő adatait kérik)
  2. Ezért küldtem is személyimet csatolmányként + a névhez megadtam, hogy Kft. vagyok és a weboldal elérhetőségét is
  3. Most várok, DE azt írták gyorsan megnézik, hogy elmúltam-e 13 éves
  4. Ha átengednek, akkor megpróbálom a feedet automatikusan megjeleníteni
  5. Ha nem, akkor futok még egy kört vagy létrehozok egy új fiókot

Összefoglalva

  1. Előbb gondolkodj aztán cselekedj (ne sokat gondolkozz, mert abból is megárt a sok)
    FONTOS! Minden platform más és más szabályokat alkalmaz, ezért ami az egyik helyen működik az lehet a másikon már nem fog
  2. Ha elérsz a cselekvéshez, akkor legyél okos és olvass (ha nem ismered a szabályt, amit megszegsz, az sem mentesít alóla)
  3. Ha megtörtént a baj, akkor cselekedj a leírtak szerint = bizonyítsd be, hogy emberi hiba történt (ez most kimondottan erre vonatkozik, mert sok olyan eset van, ami végleges kizárást okozhat)
  4. Ha egyedül nem megy, akkor kérj segítséget (szakmai csoportok, ügyfélszolgálat, sok esetben egy Google keresés és egy ehhez hasonló cikk is segítségedre lehet)
  5. Amint van fejlemény jön a következő cikk

Én most várok és bízok a legjobbakban. (mondjuk nem voltam aktív és bevételt sem hozott, DE a cég indulása óta megvolt a fiók)  Neked sok sikert kívánok ahhoz, hogy kiigazodj a marketing útvesztőiben és ne kövesd el az én gyermeteg hibámat vagy ahhoz hasonlót.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkról



Kiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest