Kezdőlap 9 Marketing 9 Közösségi média 9 Miért indítsunk videómegosztón csatornát?

Miért indítsunk videómegosztón csatornát?

Közösségi média

A kisvállalatok többsége nincs jelen az interneten, a jelenlévők sem használják ki a lehetőségeket. Lehetőség alatt a célközönséghez való eljutás eszközeit értem: Twitter, Youtube, Tumblr, Facebook és más oldalak, egy szóval közösségi oldalak.

A Youtube egy Google termék, ami azért fontos, mert jelenleg ez a kereső Európában és Amerikában a legelterjedtebb – említésre méltó fejlődésen áteső bing még nem versenyképes konkurencia, viszont a Facebook terjedésével és a rengeteg funkciójával nehézségeket okozhat.

Visszatérve a Youtube-ra rá is térnék az első és legfontosabb előnyére: a google találati listái, a képekhez hasonlóan kiemelt helyen hozza a videókat. Ezért a legegyszerűbb videókkal, kis költségvetéssel is elérhetünk sikereket.

[singlepic id=19 w=350 h= mode=web20 float=center]

Mit csinálnak rosszul a cégek? Nincs Youtube csatornájuk!

A cégek többnyire nem is gondolnak bele, hogy mennyi előnnyel jár saját Youtube fiókot indítani. A csatorna kinézete illeszkedhet a cég arculatához, így erősítve a brandet. A közösség ereje itt fokozottan érvényes, mivel lehetnek feliratkozók és ismerősnek is be lehet jelölni a többi felhasználót

Miért jó a Youtube csatorna/fiók?

Profi statisztikai rendszerrel követhető nyomon az egyes videók látogatottsága és a látogatókról is sok hasznos információt kaphatunk.

A design és a statisztika mellett a videók egyszerű feltöltési mechanizmusa és beállítási lehetőségei miatt, akárki elvégezheti. Feltöltés, beállítások – pár kattintás és egy újabb videó kerülhet fel a csatornába.

A feltöltési időt is ki lehet használni. Ekkor kell beállítani a kulcsszavakat/címkéket, a videó leírását és címét. Meg lehet határozni a típusát is. Így már alapvetően elhelyezhetjük azt a rengeteg videó között. A pontosan kitöltött mezők további előnyökkel is járnak.

Jó helyen vannak a Youtube videók a keresőkben? Igen, főleg a google-ben.

Ahogy már említettem ezek a videók megjelennek a keresőkben, amik a hozzájuk írt leírásokból táplálkoznak. A leírás tartalmazhat szöveget, de a linkeket is jól kezeli.

Más oldalakra is kihelyezhető a videó? Igen.

A keresőkön kívül meg kell még említenem a Youtube legfontosabb lehetőségét – a beágyazást. A beágyazás egy egyszerű folyamat, amit szintén bárki elvégezhet. A kiválasztott videóhoz tartozik egy URL, aminek köszönhetően azonosítható. Html és javascript kódból álló forráskdot genreálhatunk, amit a saját oldalunkba ágyazhatunk.

Mivel ezek a videók más oldalakra is kihelyezhetők ezáltal a látogatóink is generálhatnak látogatottságot/forgalmat, ami ingyen reklámnak felel meg. Ha úgy ítéljük meg, akkor ezt a funkciót le lehet tiltani.

A közösségi médiában hol van a helye?

Mint mindent, a Youtube videókat is meg lehet osztani Facebookon, Twitteren vagy bármelyik másik oldalon. További megtekitáseket, követőket, barátokat gyűjthetünk vele. Minél nagyobb ez a táborunk annál többen nézik az anyagainkat és annál többen csatlakoznak.

A közösség ereje itt is megmutatkozik az exponenciális növekedésben. Hiszen egy idő után már nem is kell tennünk szinte semmit, csak élvezni a befektett munkát, amit már csak szinten kell tartani mégis jönnek az eredmények.

Saját érdekeltségű Youtube fiókok

A személyes csatornámon egy időben 70-80 videó is kint volt. Sajnos a legtöbb nem saját alkotás volt, de ennek ellenére is szépen gyűlnek az ismerősök, követők, pedig már nem is használom azt a fiókot.

Az MLM Építők csatorna már elkészült, hamarosan megjelennek az első igazi videók, amikkel szeretnénk segíteni az olvasóink fejlődését, másrészt jó példával szolgálni, hogy nem lehetetlen elérni a céljainkat.

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ellenőrzőlista webhelyed sikeres elindításához

https://www.cookieyes.com/welcome/sipocznorbert?ref=sipocznorbert&tap_a=123634-93512c

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest