Kezdőlap 9 Marketing 9 Közösségi média 9 Miért indítsunk videómegosztón csatornát?

Miért indítsunk videómegosztón csatornát?

Közösségi média

A kisvállalatok többsége nincs jelen az interneten, a jelenlévők sem használják ki a lehetőségeket. Lehetőség alatt a célközönséghez való eljutás eszközeit értem: Twitter, Youtube, Tumblr, Facebook és más oldalak, egy szóval közösségi oldalak.

A Youtube egy Google termék, ami azért fontos, mert jelenleg ez a kereső Európában és Amerikában a legelterjedtebb – említésre méltó fejlődésen áteső bing még nem versenyképes konkurencia, viszont a Facebook terjedésével és a rengeteg funkciójával nehézségeket okozhat.

Visszatérve a Youtube-ra rá is térnék az első és legfontosabb előnyére: a google találati listái, a képekhez hasonlóan kiemelt helyen hozza a videókat. Ezért a legegyszerűbb videókkal, kis költségvetéssel is elérhetünk sikereket.

[singlepic id=19 w=350 h= mode=web20 float=center]

Mit csinálnak rosszul a cégek? Nincs Youtube csatornájuk!

A cégek többnyire nem is gondolnak bele, hogy mennyi előnnyel jár saját Youtube fiókot indítani. A csatorna kinézete illeszkedhet a cég arculatához, így erősítve a brandet. A közösség ereje itt fokozottan érvényes, mivel lehetnek feliratkozók és ismerősnek is be lehet jelölni a többi felhasználót

Miért jó a Youtube csatorna/fiók?

Profi statisztikai rendszerrel követhető nyomon az egyes videók látogatottsága és a látogatókról is sok hasznos információt kaphatunk.

A design és a statisztika mellett a videók egyszerű feltöltési mechanizmusa és beállítási lehetőségei miatt, akárki elvégezheti. Feltöltés, beállítások – pár kattintás és egy újabb videó kerülhet fel a csatornába.

A feltöltési időt is ki lehet használni. Ekkor kell beállítani a kulcsszavakat/címkéket, a videó leírását és címét. Meg lehet határozni a típusát is. Így már alapvetően elhelyezhetjük azt a rengeteg videó között. A pontosan kitöltött mezők további előnyökkel is járnak.

Jó helyen vannak a Youtube videók a keresőkben? Igen, főleg a google-ben.

Ahogy már említettem ezek a videók megjelennek a keresőkben, amik a hozzájuk írt leírásokból táplálkoznak. A leírás tartalmazhat szöveget, de a linkeket is jól kezeli.

Más oldalakra is kihelyezhető a videó? Igen.

A keresőkön kívül meg kell még említenem a Youtube legfontosabb lehetőségét – a beágyazást. A beágyazás egy egyszerű folyamat, amit szintén bárki elvégezhet. A kiválasztott videóhoz tartozik egy URL, aminek köszönhetően azonosítható. Html és javascript kódból álló forráskdot genreálhatunk, amit a saját oldalunkba ágyazhatunk.

Mivel ezek a videók más oldalakra is kihelyezhetők ezáltal a látogatóink is generálhatnak látogatottságot/forgalmat, ami ingyen reklámnak felel meg. Ha úgy ítéljük meg, akkor ezt a funkciót le lehet tiltani.

A közösségi médiában hol van a helye?

Mint mindent, a Youtube videókat is meg lehet osztani Facebookon, Twitteren vagy bármelyik másik oldalon. További megtekitáseket, követőket, barátokat gyűjthetünk vele. Minél nagyobb ez a táborunk annál többen nézik az anyagainkat és annál többen csatlakoznak.

A közösség ereje itt is megmutatkozik az exponenciális növekedésben. Hiszen egy idő után már nem is kell tennünk szinte semmit, csak élvezni a befektett munkát, amit már csak szinten kell tartani mégis jönnek az eredmények.

Saját érdekeltségű Youtube fiókok

A személyes csatornámon egy időben 70-80 videó is kint volt. Sajnos a legtöbb nem saját alkotás volt, de ennek ellenére is szépen gyűlnek az ismerősök, követők, pedig már nem is használom azt a fiókot.

Az MLM Építők csatorna már elkészült, hamarosan megjelennek az első igazi videók, amikkel szeretnénk segíteni az olvasóink fejlődését, másrészt jó példával szolgálni, hogy nem lehetetlen elérni a céljainkat.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest