Kezdőlap 9 Marketing 9 Művészi marketing

Művészi marketing

Marketing

Mióta az interneten is otthon érezzük magunkat, széles körben elterjedt faktoiddá vált az, hogy ha valami felkerül a világhálóra, akkor azt mindenki látja. Tévedés! Az online marketing egy olyan művészet, aminek sikerkritériumai vannak. Épp ugyanúgy, mint a nyomtatott sajtónak és reklámozásnak. A kulcsfontosságú szempontok ugyanúgy megvannak az online marketing világában is, ám nem mindegyik szabályszerű és kényszerítő erejű. Ne hagyjuk elveszni a kreatív gondolatokat, ha azok nem passzolnak az alább leírt a sémába!

Online tartalomkészítés

Az online tartalomkészítés központi eleme a fogyasztói szokások figyelembe vétele. Az ezt követő lépések ebből táplálkoznak. Az olvasási szokások átalakultak a web 2.0-val: a felhasználók többet olvasnak, de rövidebb bejegyzéseket. A hosszú, odafigyelést igénylő cikkek a releváns célcsoport kijelölésével és oda történő eljuttatással lehet csak eredményes.

Targetálás fontossága

Reklámozásra és marketingre azonban nem alkalmas. Ahogyan a hosszú, úgy a rövid cikkek és bejegyzések is igénylik a targetálást, azaz a célközönséghez való eljuttatást, majd a megfelelő keresőoptimalizálást. Ennek célja, hogy a fogyasztó a kulcsszavakra rákeresve minél előbb ráleljen weboldalunkra, vagyis hogy a Google minél „feljebb” dobja ki a találati listában. A keresőrobotok szómintázatokból ismerik fel a célközönségünket, így a szövegnek olyan szavakat kell tartalmaznia, amire tudjuk, hogy a közönségünk rákeres. Tulajdonképpen úgyis lehet jellemezni ezt a lépést, hogy az olvasó fejével kell gondolkodni. Amelyik weboldalt nem találni a Google-ban, az gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne, ezért ez egy nem elhanyagolható mozzanat! Ha pedig már tudjuk, hogy milyen szavak felelnek meg a célközönségünknek, akkor a tartalmat strukturálni kell. A tartalom átláthatósága, olvashatósága és kereshetősége a táblázatokat, grafikonok és szöveg sokasága között a weboldal és a tartalom szerkezetétől, a megfelelően alkalmazott elemektől és már az előbb is említett szöveges tartalomtól függ.

Az ördög a részletekben rejlik

Röviden összefoglalva a tartalomkészítés egyszerű, de nagyszerű eredménye lehet, ha odafigyelünk a részletekre. Legjobb tesztelése: ültessük le egy barátunkat, és kerestessük meg magunkat vele. Amennyiben fél perc alatt megtalálja, amit akartunk, az már bombasiker!

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ellenőrzőlista webhelyed sikeres elindításához

https://www.cookieyes.com/welcome/sipocznorbert?ref=sipocznorbert&tap_a=123634-93512c

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest