Kezdőlap 9 Marketing 9 Hírlevél 9 Hogyan írjunk hatékony hírlevelet I.

Hogyan írjunk hatékony hírlevelet I.

Hírlevél

Gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a hírlevél küldő szoftverek miatt a levél a spam mappában landol; ha pedig nem, akkor feliratkozók ide vagy oda, nem nyitják meg akciókkal teli levelünket.  Előbbi nem feltétlenül probléma, utóbbi orvosolható.

 

Adatbázis és tartalomkészítés.

Ha a spam mappába érkezik a levelünk, az sem baj: a lényeg, hogy elérje a célközönséget. A két bajra ugyanaz a megoldás: megfelelő, minőségi célközönségünk legyen. Nem az a lényeg, hogy minél több legyen, ehelyett fontosabb a minőség. Aki érdekelt lesz a levél megnyitásában, az rá fog kattintani. Ezért első és legfontosabb lépés a megfelelő adatbázis kiépítése. Amikor megbirkóztunk az adatbázis kiépítésének küzdelmével, akkor jöhet a megfelelő tartalomfeltöltés. Az első lépés: a levél tárgya. Legyen figyelemfelkeltő és kattintásra ösztönző. A változó fogyasztói szokások miatt nem csak a posztok és a bejegyzések tartalmán szükséges változtatni, hanem a hírlevelén is.

 

A hírlevél legyen egyszerű, könnyen értelmezhető és rövid!

Tudtátok, hogy Japánban a híradó 2 perces – pont annyi, amennyi időbe telik a metrónak egy megállót menni? Ez azért van, hogy az idő alatt, míg az emberek a metrón utaznak, megnézhessék a híreket. Alkalmazkodjunk mi is úgy a fogyasztókhoz, ahogy Japánban teszik!

 

Legyen a hírlevél személyre szabott.

A megszólítás perszonalizálása 2016-ban már alap. Egy tipp: Ha névelőt kell alkalmaznunk a hírlevélben, akkor az a/az megfelelő párosával vigyük fel az adatbázis a nevet. Így nem kell a névelő automatizálásával bajlódnunk, és a formaszövegből kihagyható. Legjobb visszacsatolás erre, ha az olvasó valóban elhiszi, hogy csak neki írtuk a levelet, és válaszüzenetet küld. Ezt becsüljük meg, válaszoljunk rá!

Az is fontos, hogy a hírlevelet optimalizáljuk mobilra. Ma már megvan erre a megfelelő megoldás: reszponzitivitás. Ezt jelenti, hogy a megjelenített tartalom illeszkedik a használt felülethez, így nem kell külön-külön minden egyes felületre optimalizálnunk. Ettől még nem mindegy, hogy hogyan néz ki. Lényeges, hogy használjunk megfelelő, a szemnek kellemes, ugyanakkor figyelemfelkeltő dizájnt.

Ezeken kívül természetesen még sok más tudnivaló van, ezért a lépésekkel külön-külön is fogunk foglalkozni.

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkról



Kiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest