Kezdőlap 9 Siker(es) tervezés(e) 9 Mit tegyünk, ha olyan feladatot kapunk, amire nincs kapacitásunk?

Mit tegyünk, ha olyan feladatot kapunk, amire nincs kapacitásunk?

Siker(es) tervezés(e)

Gyakran előfordul velem – de gondolom nem vagyok egyedi eset – hogy nagyon sok feladat/teendő összegyűlik, amely kitölti a rendelkezésre álló időmet és akkor jelentkezik be egy új munkával valaki. Mit tettem eddig? Mit teszek most? és Mit fogok tenni a jövőben? Ezekre a kérdésekre keresem ebben a bejegyzésben a választ.

Először azt szeretném tisztázni, hogy miért is írom ezt a bejegyzést. Sok hibát elkövettem már az időmenedzsmentem rovására, így szeretném megosztani veled a tapasztalatom, hogy neked ne kelljen szabadidőt feláldozni vagy elveszíteni egy megrendelést.

Mit tettem eddig?

Eddig minden munkát bevállaltam, még az olyat is, amihez nem értettem, még akkor is, ha nem volt elég időm. Mindkét eset elszomorító, mert rengeteg kárt okozhat: a megítélésben, önbizalomban, időmenedzsmentben. Ha nincs megfelelő szaktudásod a feladat megszerzéséhez, akkor azt vagy meg kell szerezned vagy rossz munkát kell kiadnod a kezedből. Az ügyfél sem fog örülni és te sem fogod kitenni a polcra, hogy büszkélkedj vele. Ha nincs rá időd, akkor az időpontokat fogod tologatni és hülye indokokkal mondod le a találkozókat – elromlott a gépem, a munkahelyemen túlóráznom kellett, lebetegedtem stb. Ezek után nem csoda, ha többet nem keres ez az ügyfél.

Pont most segítettem egy ismerősnek, aki belefutott egy olyan feladatba, amely túlmutat rajta, de azért bevállalta. Most olyan megoldást keresünk, amely böngésző függetlenül meg tud jeleníteni egy webkamera képet online. Nem egyszerű – kiváncsi leszek, hogy sikerül-e megoldani, mindenesetre szorítok és segítek ahol tudok.

Mit teszek most?

Kisöpröm a kisöpörhető projekteket. Két megoldás van: befejezem a munkát és pénztermelő pályára teszem őket vagy elteszem a fiókba. Így időm szabadul fel és a jövőben jobban lehet majd szervezni a következő projekteket, viszont még így is fogadok be kisebb feladatokat, de nem annyit, mint a múltban. Keresem az egyensúlyt az időm és a teljesítményem között.

Mit fogok tenni?

Ki fogom szervezni a feladatokat, amit lehetséges. Így több projektet vállalhatok be és többet is zárhatok le. Mindenki nyer.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest