Kezdőlap 9 Siker(es) tervezés(e) 9 Motivációs problémák? Probléma vagy mindenkivel előfordul?

Motivációs problémák? Probléma vagy mindenkivel előfordul?

Siker(es) tervezés(e)

A motiváció egy olyan fogalom, amelynek szakirodalmával és kóklerek írásaival Dunát lehetne rekeszteni. Divatos kifejezés, ezért nap, mint nap hallani, de a motiváció hiánya probléma? Probléma az, ha nem vagy minden pillanatban motivált? Szerintem nem lehetünk 0-24-ben motiváltak, de törekedhetünk rá. Csak a saját tapasztalataimat írhatom le, mert mások írásait még nem sikerült mélységeiben tanulmányoznom. Igaz olvastam sok cikket, bejegyzést, idézetet, amelyek a motiváció megteremtéséhez szükségesek, de egyáltalán nem mondanám azt, hogy most többet tudok a motiváció pszichológiai hatásairól, mondhatni én is a kóklerek közé tartozok, de egy képzett motivációs kókler.

2015-ben kijelöltem (már kb 2-3 éve ezt teszem), hogy az én évem lesz, sajnos pontosan sose határozom meg, hogy ez mit takar. Eddig visszatekintve 2014-ben ez diplomát, konferencia főszervezést, vállalkozás és fix állást jelentett. 2013-ban megélhetést, sportot, szórakozást, komoly kapcsolatot. 2013 előtt az egyetemi élet kiteljesedését, karinapok szervezését és a kapcsolati tőke bővülését emelném ki.

Mi köze ennek a motivációhoz?

Minden évben voltak hullámvölgyeim, amikor létezni sem volt kedvem és voltak olyan időszakok, amikor alig lehetett lelőni, mert mindig volt programom és küzdöttem a céljaimért.

Motiváltam magam, terveztem és közeledtem a céljaimhoz

A legfőbb motiváció az anyagi függetlenség és időbeli szabadság volt. Ehhez terveznem és fejlődnöm kellett. A terveim része volt, hogy legyen fix állásom, átmenetileg a saját projektek beindulásáig, diploma és komoly kapcsolat. A célom a teljesség volt, amelyet el is tudtam érni. Folyamatosan olvastam sikeres személyek írásait, idézeteit. A szokásaikat másoltam és beépítettem a saját napi rutinomba – ez a folyamat a mai napig tart és sose fog befejeződni. Minden egyes mérföldkő, elért eredmény után jutalmaztam magam – nem mindig megfelelő mértékben, a rendszer napról-napra finomodik.

TOP10 motivációs/motiváló tétel

 1. Megírt cikk = 5 perc egyéb elfoglaltság
 2. Megírt hírlevél = 1 rész az egyik sorozatból
 3. Felvett képernyő videó = 10 perc fészbúkozás/egyéb oldal
 4. Felvett vlog bejegyezés = begyújthattam a vízipipát  sajnos még nem kezdtem bele
 5. Új weboldal elkészítése egy új ügyfélnek = 1 szabadon választott film megnézése
 6. Szakmai könyv olvasása = 1 csomag pisztácia
 7. Hirdetési kampány menedzselés, pozitív megtérüléssel = vacsora étteremben
 8. Összes FB oldalra posztolni = 1 sör nap végén
 9. Heti tervezés = 1 óra relax
 10. Tanfolyam elvégzése = hamburgerezés

Gátló tényező: fix munka

Jelenleg a fix fizetés és a „biztos” munkahely, amely gátol a céljaim elérésében. Természetesen jó dolog, ha van pénz a bankkártyámon, de kevesebb havi bevétel és a szabadság az igazi cél. Vállalkozni és csak a saját projektjeimmel foglalkozni. Jelenleg úgy tűnik, hogy túl sok mindenbe kezdtem bele és semmivel sem haladok. Jó ötletnek tűnt több mindent bevállalni és elindítani, de így igazán egyik sem úgy fejlődik, ahogy kell. A változás és az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, de hosszú távon változtatni kell.

Mi motivál most?

 1. A szabadság
 2. Lesz egy vadászgörényem
 3. Több lábon állok
 4. Vannak lehetőségeim
 5. Növekszik a kapcsolati tőkém
 6. Tudom, hogy nem vagyok röghöz kötve

A címben feltett kérdésre a válaszom a sok kitérő ellenére a következő: motivációs rendszer nélkül nem lehet fejlődni. Állandó/konstans motiváltság elérése lehet cél, de utópisztikus helyzet lenne, ha létezne. Számomra természetesek a hullámvölgyek, így nem probléma, ha nem mindig motivált az ember fia/lánya. DE a rendszer és a tudatos gondolkodás segít abban, hogy előrelátóan és pozitívan éljünk.

ui: ha kicsit kuszának érzed a posztot, akkor nem kell meglepődni, mert szinte gondolkodás nélkül írtam azt, amire éppen gondoltam. A napokban több motivációs posztot és idézetet is olvastam, amelyek hatással voltak rám. Ha már egy mondatommal tudok segíteni, akkor megérte megírni a cikket.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest