Kezdőlap 9 Siker(es) tervezés(e) 9 Hogyan készül egy kampány?

Hogyan készül egy kampány?

Siker(es) tervezés(e)

A napokban kezdtem el futtatni az első saját kampányomat. Fokozatosan építgettem az egyes összetevőket. Hallottam egy nagyon okos tanácsot: ne akarj tökéleteset, mert mire minden apróság a helyére kerül, addigra az egész kampány értelmét veszti. Ez kiegészíti egy másik gondolat: inkább legyen kész félig, de csináld, induljon a kampány – minden perc aranyat ér. Plusz volt még egy tényező: ha nem kezdesz bele, nem kezded kicsiben, akkor egyszerűen sehogy se fogod elkezdeni, mert egyszerűen várni fogod a sült galambot.Én, ha jól számolom akkor 2,5-3 hónapig meresztettem az ülepem és nem csináltam semmit. Nem álltam neki, mert a tökéletes időt vártam, azt az időpontot amivel mindenki takarózik. Azt a tökéletes futurisztikus pillanatot, amikor a bolygók megfelelően állnak, az időjárás kedvező – se túl meleg, se túl hideg, amikor nem zavar meg egy sorozat vagy program sem. Na ez az a pont, amit a lusta emberek várnak.

A lelkes és tenni vágyó vállalkozók nem is ismernek, mert nincs ilyen.

Egy vállalkozó mondhatni nekivág. Nekivág, de ésszel – elemez, felmér, konkurenciát elemez, képzi magát és a csapatát (ha van neki). Sodródik az árral, ha egyszerre elindította a ladikot, de közben sem felejti el, hogy elemeznie kell és képezni magát. Folyamatos körforgás: elemez, tervez, megvalósít, közben képzi magát és fokozatosan optimalizálja a megvalósítást.

Ennyi rizsa elegendő is. Most leírom, hogy nekem mi képezi a kampányom magját:

 1. Sales oldal: https://wordpressweboldal.hu/
 2. A céges közösségi oldalak kampányhoz alakítása és rendszeres posztolás:
  https://www.facebook.com/PurpleOnlineMediaKft
  https://twitter.com/POnlineMedia
  https://plus.google.com/u/0/b/113115093512977702472/113115093512977702472/posts
  https://www.linkedin.com/company/purple-online-media-kft
  https://www.felsofokon.hu/blog/purple-online-media-korlatolt-felelossegu-tarsasag
 3. Google AdWords hirdetések: 2 kampány, 3 hirdetési csoport, 250 kulcsszó, rendszeres nyomon követés, konverzió követés
 4. Hírlevél kampány: feliratkozókat szakmai tartalommal látom el, valamint az aktuális kampánynak megfelelő kuponkóddal. Biztosítja a hosszútávú kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel.
 5. Keresőoptimalizálás: linképítés, weboldal optimalizációz, képek és tartalom keresőbarát átalakítása, kulcsszavak kiválasztása és használata.
 6. Online marketing és pszichológia: a szövegírás fontos része a kampánynak. Ha nem tudja cselekvésre buzdítani a potenciális vásárlót, akkor az egész kezdeményezés semmit sem ért.
 7. Tanulás: Wolf Gábor és Erdélyi Norbert publikus anyagainak tanulmányozása, trendek követése, külföldi oldal olvasása, guruk követése a közösségi térben
 8. Folyamatos kontroll: szövegek aktualizálása, új bejegyzések írása, hirdetési költségek minimalizálása konverziók számának maximalizálása, meglévő technikák felhasználása. Minimalizálni kell a befektetett időt és energiát és maximalizálni a megtérülést. Ez csak akkor lehetséges, ha a kialakított rendszer működőképes és továbbfejleszthető, valamint valamennyire öngerjesztő is – önreklámozás.

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest