Hogyan váljunk sikeressé?

Siker(es) tervezés(e)

A sikeres ember jellemzői: kitartó, magabiztos, pozitív gondolkodású, elhivatott, önképző, keményen dolgozó, céltudatos, pontos, előre tervező, megbízható.  A sort még hosszan folytathatnám, de inkább nem teszem.

Mi a siker pontos definíciója? Kit tartunk sikeresnek?

A siker mindenki számára mást jelent, ami nem baj, de mindenképpen elgondolkoztató. Valakinek már az siker, hogy el tudja magát tartani és képes a lehetőségeihez mérten élni, éldegélni. Más azt tartja sikernek, ha a munkahelyén megbecsülik, jó pozícióban biztos hátteret tud magának teremteni. Valaki akkor érzi magát sikeresnek, ha minden idejét a családjával tudja tölteni annak ellenére, hogy  az anyagi dolgok háttérbe szorulnak.

[singlepic id=18 w=350 h= mode=web20 float=center]

Én szerintem a siker a következőképpen néz ki: mindenre van időm és úgy töltöm el azt ahogy én szeretném, az anyagi helyzetem nem gátol meg semmiben. A munka és a szabadidő nem létező fogalmak, mert a munka és a pihenés egy és ugyanaz, mivel a munkám a hobbim.

A siker nem merül ki abban, hogy megteremtjük a biztos anyagi hátteret és olyan munkánk van, ami nem kötött időben, tehát nem kell napi 8 órában foglalkozunk vele. Az ember közösségi lény, így szüksége van társra, társaságra. A tökéletes siker, ha az üzleti és a magánélet is kiegyensúlyozott.

Hogyan legyünk sikeresek?

Szeretném megmutatni, hogy sikeresnek lenni nem nehéz. Nem állítom azt, hogy könnyű, de a tudatosan felépített életvitel lerövidíti a sikerhez vezető utat. Rengeteg munka és tanulás szükséges ahhoz, hogy kilépjünk a megszokott életünk és képesek legyünk változni. Sokan nem bíznak magukban és így nem tudnak változni. Tervezzünk és valósítsuk meg álmainkat. Fontos szempontok: egészség – sport, alvás és étkezés; bevételek – munka = hobbi; idő = munka = hobbi = ott és akkor, amikor én szeretném.

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • 5 ok, hogy WordPress-t használj MLM blogodhozWordPress frissítése ftp-n keresztül
  Kategória: WordPress weboldal
  WordPress frissítést kellett végrahajtanom az egyik tesztfázisban lévő projektem weboldalán. A lényeg nem a teszten van, hanem a frissítésen, mert a […]
 • Wamp Server és a narancssárga logó eseteWamp Server és a narancssárga logó esete
  Kategória: Tippek, trükkök
  Amióta weblap készítéssel foglalkozok használok a saját gépemen “saját szervert”. Easy PHP volt az első teljes körű szolgáltatást, amit […]
 • Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?
  Kategória: Fejvadászat
  Emlékszem, amikor még a kommON-ban önéletrajzírás workshopon vettem rész, mert úgy gondoltam, hogy elhelyezkedek főállásban, pedig már a BME KOMÉDIA tanulmányaimat cégtulajdonosként kezdtem (mondhatni kényszervállalkozó voltam és a fűtött az adrenalin, de igazából azt se tudtam, hogy miért vágtam bele). Tehát én is CV-t akartam írni, A CV-t. Ehhez ismerősöktől kértem segítséget, cikket olvastam, videókat néztem. Mivel nem grafikusként akartam elhelyezkedni, ezért nem erőltettem a mézes-mázos megjelenést, inkább a tartalomra koncentráltam, mert tudtam, hogy több száz jelentkező ugyanolyan A4-es lapja között az enyém is megbújik majd. […]