Kezdőlap 9 WordPress weboldal 9 Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

WordPress weboldal

Kicsit hatásvadász a cím, de szándékosan írtam így. Sokan talán már tudják miről van szó, mire is jó az All In One SEO Pack plugin, azonban úgy hiszem azt már kevesebben tudják, hogy hogy is kell megfelelően használni. A legtöbben ott követik el a legnagyobb hibát, hogy letöltik, installálják és ezzel a bővítmény aktív használata véget is ér… (Sokan talán most felszisszentek a “rendeltetésszerűen” használók közül). Micsoda pazarlás!  Éppen emiatt szeretnék egy kis segítséget nyújtani a helyes használathoz, azért, hogy oldalaink, bejegyzéseink minél előkelőbb helyen szerepeljenek a Google találati listáiban.

Maga a bővítmény innen tölthető le, installálása a szokásos módon történik: kicsomagolás és másolás a /wp-content/plugins/ könyvtárba, konfiguráció, majd bekapcsolás.

Lássuk az optimális alapkonfigurációt, amelyet a blogban én is alkalmazok (Beállítások/All in One SEO):

42 550xmode=web20 alapkonfiguracio Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

Home Title

Az oldal címe, amelyet az olvasó böngészője megjelenít, valamint ez az a cím amelyet a keresőrobotok figyelembe vesznek. Érdemes tehát ízléses formában megadni az oldal címét. Írjuk le milyen kulcsszavakat akarunk elhelyezni a címben (persze ez legyen összhangban az oldal tartalmával, illetve azokkal a kulcsszavakkal, amelyekre szeretnénk optimalizálni az oldalt), majd próbáljuk meg ezeket értelmes formában, nem túlzsúfolva, emészthető módon tálalni.

Home Description

Az oldal leírása értelmes mondatokkal, lehetőleg értékes kulcsszavakat elhelyezve bennük. Főleg SEO szempontból hasznos, az oldalon böngésző felhasználó közvetlenül ezekkel a mondatokkal nem találkozik. Azonban amikor a Google kereséskor felkínálja az oldalt a usernek, a description közvetlenül a cím alatt fog megjelenni, így a leírás elkészítésekor érdemes ezt is szem előtt tartani.

Home Keywords

Ebben a mezőben a kulcsszavak kerülnek felsorolásra vesszővel elválasztva. Fontos, hogy mindig olyan kulcsszavakra optimalizáljunk, amelyekről előzőleg meggyőződtünk, hogy érdemes. Ha valamelyik nem válik be, egyszerűen cseréljük le.

Ezzel az alapbeállításokon túl is vagyunk, azonban az egyes bejegyzéseknél és oldalaknál még remekül kihasználhatjuk az All in One SEO Pack által nyújtott remek szolgáltatásokat.

Bejegyzés vagy oldal

Ha létrehozunk egy bejegyzést vagy oldalt, akkor ehhez hasonló panelt kell látnunk a Szerkesztő ablak alatt:

43 500xmode=web20 allinone Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

A mezők hasonlóak a fentebb látottakhoz és valójában ugyanúgy kell eljárni, ahogy fentebb leírtam. A title mezőbe a bejegyzés címére utaló, értelmes szöveg; a description részbe kulcsszavakban gazdag (max. 160 karakternyi) értelmes leírás; a keywords mezőbe pedig vesszőkkel elválasztott kulcsszólista kerüljön.

Úgy gondolom egy WordPress bloghoz elengedhetetlen az All In One SEO Pack bővítmény feltelepítése, amelynek helyes használata esetén megtöbbszörözhető az egyes keresőkből érkező forgalom.

Forrás: Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

5 hozzászólás

 1. Üdvözlöm,

  Ha az oldalaknál az összes oldal nézetben vagyok, akkor ugye látszik jobb oldalt 3 oszlop, SEO Title,SEO Description,SEO Keywords. Itt megvannak azok az adatok amiket megadtam a SEO-ban.
  De, ha az egyes oldalakra külön kattintok, a szerkesztésben eltűnt az, amit beírtam előtte.

  Mi lehet a hiba oka?

  Válasz
  • Nem pontosan értem a problémát.

   Kitöltötted minden oldalnál a SEO Title,SEO Description,SEO Keywords mezőket vagy csak az All in One SEO beállításoknál a főoldalra?

   Ha az utóbbi történt, akkor minden oldalon ez fog megjelenni, ha nem töltöd ki külön. Javaslom, hogy minden oldalon külön állítsd be ezeket, mert igazán úgy lesz optimalizálva az oldal. Hasonló módon járj el a bejegyzéseknél is.

   Jól értettem kérdést? Ha igen, akkor a válasz megfelelő volt?

   Válasz
   • Kedves Norbert,

    Először is köszönöm a gyors reagálást!
    Kifejtem akkor kicsit bővebben.

    Minden oldalnál kitöltöttem és a főoldalon is külön. Minden egyes kitöltés után mentettem is. (többször is megpróbáltam)
    De valamiért nem minden oldalnál mentette el a beírt adatokat. Mert mikor megnyitom az „az összes oldal” nézetet akkor csak egy-kettőnél látszik a SEO.

    Illetve, ha külön egyes oldalaknál alul megnézem, hogy a SEO hogyan jelenne meg a keresőben a ”
    Preview Snippet” -nél csak az áll, hogy Portfolio és alatta az összes tartalom üres. (ez minden oldalnál így van, ott is, ahol az összes oldalas nézetnél látom a kulcsszavakat)

    Remélem sikerült pontosabban leírnom.
    Csatolok egy képet is… (a fenti kép az összes oldal nézetben, az alsó kép ha külön egy oldalt nézek meg)

    Válasz
    • Sajnos nem tudtam reprodukálni a hibát.

     Több lehetséges problémaforrás is lehet:
     1) valamelyik plugin vagy a téma nem kompatibilis az All in One SEO bővítménnyel
     2) nincs minden plugin, téma frissítve
     3) nem a legfrissebb a WordPress
     4) portfólió esetén lehet nem működik

     Én elgondolkoznék a váltáson, a Yoast bővítményt jó szívvel tudom ajánlani még

     Válasz
     • Az első 3 pont pipa, mind működik, frissítve…

      Köszönöm! Kipróbálom akkor a wp seo plugin by yoast-ot.

      További szép napot!

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • Hogyan készül egy kampány?Hogyan készül egy kampány?
  Kategória: Siker(es) tervezés(e)
  A napokban kezdtem el futtatni az első saját kampányomat. Fokozatosan építgettem az egyes összetevőket. Hallottam egy nagyon okos tanácsot: ne akarj
 • TE vagy a szar, ha mindig kirúgnakTE vagy a szar, ha mindig kirúgnak
  Kategória: Fejvadászat
  Erős felütés, tisztában vagyunk vele, viszont mindenképpen érdemes tisztázni azt, hogy mikor a cég hibája és mikor a munkavállalóé, ha kirúgás, közös
 • EPICEPIC
  Kategória: Tippek, trükkök
  A címben szereplő EPIC megnevezés egy funkció/termék/szolgáltatás egy olyan része, amely annyira összetett és komplex, hogy részletekre kell bontani.

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest