Kicsit hatásvadász a cím, de szándékosan írtam így. Sokan talán már tudják miről van szó, mire is jó az All In One SEO Pack plugin, azonban úgy hiszem azt már kevesebben tudják, hogy hogy is kell megfelelően használni. A legtöbben ott követik el a legnagyobb hibát, hogy letöltik, installálják és ezzel a bővítmény aktív használata véget is ér… (Sokan talán most felszisszentek a “rendeltetésszerűen” használók közül). Micsoda pazarlás!  Éppen emiatt szeretnék egy kis segítséget nyújtani a helyes használathoz, azért, hogy oldalaink, bejegyzéseink minél előkelőbb helyen szerepeljenek a Google találati listáiban.

Maga a bővítmény innen tölthető le, installálása a szokásos módon történik: kicsomagolás és másolás a /wp-content/plugins/ könyvtárba, konfiguráció, majd bekapcsolás.

Lássuk az optimális alapkonfigurációt, amelyet a blogban én is alkalmazok (Beállítások/All in One SEO):

42  550xmode=web20 alapkonfiguracio Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

Home Title

Az oldal címe, amelyet az olvasó böngészője megjelenít, valamint ez az a cím amelyet a keresőrobotok figyelembe vesznek. Érdemes tehát ízléses formában megadni az oldal címét. Írjuk le milyen kulcsszavakat akarunk elhelyezni a címben (persze ez legyen összhangban az oldal tartalmával, illetve azokkal a kulcsszavakkal, amelyekre szeretnénk optimalizálni az oldalt), majd próbáljuk meg ezeket értelmes formában, nem túlzsúfolva, emészthető módon tálalni.

Home Description

Az oldal leírása értelmes mondatokkal, lehetőleg értékes kulcsszavakat elhelyezve bennük. Főleg SEO szempontból hasznos, az oldalon böngésző felhasználó közvetlenül ezekkel a mondatokkal nem találkozik. Azonban amikor a Google kereséskor felkínálja az oldalt a usernek, a description közvetlenül a cím alatt fog megjelenni, így a leírás elkészítésekor érdemes ezt is szem előtt tartani.

Home Keywords

Ebben a mezőben a kulcsszavak kerülnek felsorolásra vesszővel elválasztva. Fontos, hogy mindig olyan kulcsszavakra optimalizáljunk, amelyekről előzőleg meggyőződtünk, hogy érdemes. Ha valamelyik nem válik be, egyszerűen cseréljük le.

Ezzel az alapbeállításokon túl is vagyunk, azonban az egyes bejegyzéseknél és oldalaknál még remekül kihasználhatjuk az All in One SEO Pack által nyújtott remek szolgáltatásokat.

Bejegyzés vagy oldal

Ha létrehozunk egy bejegyzést vagy oldalt, akkor ehhez hasonló panelt kell látnunk a Szerkesztő ablak alatt:

43  500xmode=web20 allinone Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!

A mezők hasonlóak a fentebb látottakhoz és valójában ugyanúgy kell eljárni, ahogy fentebb leírtam. A title mezőbe a bejegyzés címére utaló, értelmes szöveg; a description részbe kulcsszavakban gazdag (max. 160 karakternyi) értelmes leírás; a keywords mezőbe pedig vesszőkkel elválasztott kulcsszólista kerüljön.

Úgy gondolom egy WordPress bloghoz elengedhetetlen az All In One SEO Pack bővítmény feltelepítése, amelynek helyes használata esetén megtöbbszörözhető az egyes keresőkből érkező forgalom.

Forrás: Ha WordPress, akkor All in One SEO Pack!