Kezdőlap 9 Marketing 9 Keresőoptimalizálás 9 A tervezés első lépése a domain kiválasztása

A tervezés első lépése a domain kiválasztása

Keresőoptimalizálás

Sokan nem veszik számításba, hogy a domain név mekkora szerepet játszik a találati listán való helyezés szempontjából. Ez csak egy domain és senki sem nézi?

A Google és a vásárlók/ügyfelek/látogatók is számításba veszik. Sokan annyira figyelmen kívül hagyják ezt a tényezőt, hogy nem is költenek saját domainre és tárhelyre, egyszerűen ingyenes szolgáltatónál aldomaint használnak. Ez több szempontból is hátrányos mivel az aldomain kisebb értékkel bír, valamint a megbízhatóság szempontjából veszélyes. Már potom pénzért lehet tárhelyet és hozzá domaint bérelni/venni, ami egy induló vállalkozás számára se jelent akkor megterhelést.

[singlepic id=75 w=350 h= mode=web20 float=center]

Ha megértettük, hogy a saját domain a jó domain, akkor már csak azt kell meghatároznunk, hogy mi legyen az. Fontos szempont az, hogy minden legyen benne, ami a fő profilunkhoz kapcsolódik és ne legyen túl hosszú. Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat. Cégek esetén a domain név adott (mi is ezt használjuk), de érdemes megfontolni azt, hogy ennek ellenére a tevékenységre irányuló domaint válasszunk. Mi is gondolkodtunk azon, hogy más domainen indítunk szakmai portált, de végül maradtunk a céges domain mellett. Hosszú távon gondolkozunk így a brandépítés az első számú szempont.

Ha nincsenek kötöttségek, akkor pár kulcsszóból álló domaint válasszunk pl. onlinedesigncenter.eu. A hosszával van probléma, de elmondja mind azt amivel foglalkozott anno: online = minden ami internethez köthető, design = grafikai munkánk, center = minden egy helyen. Egy jó példa az onlinemarketingakademia.hu, ami ma már csak oma.hu néven fut, de mindkét domain ugyanarra az oldalra mutat.

Nem szabad túlzásba esni sem:  https://pokernolimitholdempotlimitomaha.blogspot.com/. Ezt én követtem el még nagyon régen, amikor csak tanulgattam a keresőoptimalizálást. Itt nem jelentett gondot az, hogy aldomain van csak, mert egy hobbi blog volt, ráadásul vettem hozzá egy egyedi domaint, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkba, akkor választhatunk akár több domaint is. Ebben az esetben lesz egy központi és a többi erre fog mutatni, nem rendelkeznek saját tartalommal. Erre is van egy jó példám: gyerekgardrob.hu, gyermekgardrob.hu gyermekgardrobe.hu … és így tovább.

https://pokernolimitholdempotlimitomaha.blogspot.com/

Divi WordPress Theme

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ellenőrzőlista webhelyed sikeres elindításához

https://www.cookieyes.com/welcome/sipocznorbert?ref=sipocznorbert&tap_a=123634-93512c

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest