Kezdőlap 9 Marketing 9 Keresőoptimalizálás 9 A tervezés első lépése a domain kiválasztása

A tervezés első lépése a domain kiválasztása

Keresőoptimalizálás

Sokan nem veszik számításba, hogy a domain név mekkora szerepet játszik a találati listán való helyezés szempontjából. Ez csak egy domain és senki sem nézi?

A Google és a vásárlók/ügyfelek/látogatók is számításba veszik. Sokan annyira figyelmen kívül hagyják ezt a tényezőt, hogy nem is költenek saját domainre és tárhelyre, egyszerűen ingyenes szolgáltatónál aldomaint használnak. Ez több szempontból is hátrányos mivel az aldomain kisebb értékkel bír, valamint a megbízhatóság szempontjából veszélyes. Már potom pénzért lehet tárhelyet és hozzá domaint bérelni/venni, ami egy induló vállalkozás számára se jelent akkor megterhelést.

[singlepic id=75 w=350 h= mode=web20 float=center]

Ha megértettük, hogy a saját domain a jó domain, akkor már csak azt kell meghatároznunk, hogy mi legyen az. Fontos szempont az, hogy minden legyen benne, ami a fő profilunkhoz kapcsolódik és ne legyen túl hosszú. Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat. Cégek esetén a domain név adott (mi is ezt használjuk), de érdemes megfontolni azt, hogy ennek ellenére a tevékenységre irányuló domaint válasszunk. Mi is gondolkodtunk azon, hogy más domainen indítunk szakmai portált, de végül maradtunk a céges domain mellett. Hosszú távon gondolkozunk így a brandépítés az első számú szempont.

Ha nincsenek kötöttségek, akkor pár kulcsszóból álló domaint válasszunk pl. onlinedesigncenter.eu. A hosszával van probléma, de elmondja mind azt amivel foglalkozott anno: online = minden ami internethez köthető, design = grafikai munkánk, center = minden egy helyen. Egy jó példa az onlinemarketingakademia.hu, ami ma már csak oma.hu néven fut, de mindkét domain ugyanarra az oldalra mutat.

Nem szabad túlzásba esni sem:  https://pokernolimitholdempotlimitomaha.blogspot.com/. Ezt én követtem el még nagyon régen, amikor csak tanulgattam a keresőoptimalizálást. Itt nem jelentett gondot az, hogy aldomain van csak, mert egy hobbi blog volt, ráadásul vettem hozzá egy egyedi domaint, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkba, akkor választhatunk akár több domaint is. Ebben az esetben lesz egy központi és a többi erre fog mutatni, nem rendelkeznek saját tartalommal. Erre is van egy jó példám: gyerekgardrob.hu, gyermekgardrob.hu gyermekgardrobe.hu … és így tovább.

https://pokernolimitholdempotlimitomaha.blogspot.com/

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések