Kezdőlap 9 Személyes 9 Angol tanulás 30 napos kihívás

Angol tanulás 30 napos kihívás

Személyes

A blogomba sűrűn használom a személyes kategóriát, mert azt szeretném, hogy a cég mellett engem is valamennyire megismerjen az, aki az oldalra téved. Ez a bejegyzés egy fontos hiányosságom kiküszöbölését célozza meg – angol tanulás lesz a téma, mert szeretnék külföldre terjeszkedni, valamint az élet bármelyik területén hasznos lehet. (továbbá alapját képezi bármilyen egyéb nyelv tanulásának)

A terv a következő: összegyűjtöm a lehető legtöbb anyagot, eszközt, szolgáltatást, amit be tudok építeni  napi rutinban, valamint szórakoztató vagy ismeretterjesztő formában szívom magamba a tudást.

Eszközök:

 1. Rosetta Stone angol leckék
 2. Duolingo alkalmazás
 3. angol nyelvű szakcikkek olvasása és szótarázaása
 4. angol nyelvű hanganyagok hallgatása
 5. TED videók nézése
 6. filmek és sorozatok angol nyelven, angol felirattal
 7. angol nyelvű könyvek, újságok, kiadványok olvasása
 8. egyre többször beszélni angolul
 9. tanfolyamra vagy magántanárhoz való jelentkezés

A cél, hogy 30 napon keresztül ezek közül minimum 10-30 percet (értelemszerűen többet, ha lehetséges) foglalkozni. A napi rutinba való beépítéshez találtam ki az angol tanulás 30 napos kihívást. Szerencsére a sok féle eszköz révén a minimális időt, akár egy sorozattal is kiválthatom.

Mikor tekinthető a kihívás sikeresnek?

Ha 30 napig az angol tanulás napi 10-30 perce teljesül, valamint ha a 30. nap után nem kell erőltetnem, hogy tanuljak tovább.

Az első 30 nap mire lesz elég?

Arra, hogy elkezdjem komolyan angol tanulásra fordítani az időmet és megalapozzam a jövő év eleji nyelvvizsgám megszerzését. Gyakorlati haszna az lenne, hogy a Liskalandra már egy olyan tudással tudjak menni, hogy minimálisan tudjam csiszolni a beszédkészségemet. Ezzel kilépve a komfortzónámból és egy új képességgel bővítsem a repertoárt.

Összefoglalva: egy idegen nyelv ismerete nélkül az üzleti életben nem lehet sikeres senki – ha több van, akkor jobb. Viszont magánéletben is sok könnyebbséget ad ismerkedéshez, kapcsolatépítéshez. Negatívumot nem is tudok felmutatni, mert csak előnyökkel jár, ha angolul is tudok majd. Elszánt vagyok, mert ebben az évben már nem egy ilyen vállalást sikerült a csúcsra járatnom. Nagyobb erőfeszítések nélkül is. Persze először minden esetben ki kellett lépnem a komfortzónámból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések