Kezdőlap 9 Marketing 9 Online marketing – tévhitek I.

Online marketing – tévhitek I.

Marketing

Ahhoz, hogy online marketinggel eredményesen dolgozzunk, van néhány alapvető dolog, amit érdemes megjegyeznünk. Sokszor kiderül, hogy evidensnek vélt dolgok mégsem egyértelműek, és talán ez okozta a bukásunkat.

Az alábbiakban első körben összegyűjtöttük nektek, hogy mik ezek a „nyilvánvaló” dolgok, amik megtéveszthetik az érzékeinket:

 1. Tévhit, hogy a konkurencia nélküli termék után kapkodni fognak.

  A profit termelése ugyanis sosem indul be magától: pont az új termék az, amit nehezebb bevezetni, hiszen nem ismerik, nem keresnek rá az emberek (hiszen azt sem tudják, mit kell keresni). Ennél fogva a marketing tevékenységnek nem hogy gyengébbnek, hanem erősebbnek kell lennie, mint általában! Ez megtévesztheti minket a költségvetés készítésekor. Túl kevés tőkebefektetéssel kisebb marketingtevékenységet folytatva bukott terméket generálhatunk akaratlanul is.

 2. A jó honlap eszelősen drága is. Tévedés!

  A wordpress alapú honlapokat egyszerűen, dizájnosan bárki meg tudja oldani kis költségvetésből. A tartalomkészítéshez viszont valóban szakemberekre van szükség, ha nem értünk hozzá, ám vigyázzunk, hogy szakemberből is a jót, ne pedig a hírneves és drága személyt válasszuk! Ha blogbejegyzéssel reklámozunk, az teljesen ingyen van és akár mi is elő tudjuk állítani.

 3. Azonnali eredményeket láthatunk.

  A tévedés onnan ered, hogy tisztában vagyunk és evidensként tekintünk arra tényre, hogy az online marketing és eredménye közötti idő sokkal rövidebb a hagyományos reklámozási tevékenységétől. Ám ez nem azt jelenti, hogy azonnali. Gondoljunk bele: a vállalkozások – akármilyen jók is, az első évben nem profitálnak, csak 1-2 év elteltével produkálnak sikereket. Miért várjuk el, akkor hogy a mi marketing tevékenységünk – még ha az interneten is van – 10 perc alatt megváltsa a világot?

 4. Az online marketing a nagy vállalkozások játszótere.

  Ez nem igaz! Az online marketing tevékenység legnagyobb kihasználói a kis- és középvállalkozások. Ennek oka, hogy az interneten legkönnyebb megtalálni a réspiacot, a szűk célcsoportot, akit keresünk; így a KKV szektor előszeretettel csemegézi innen a vevőit, fogyasztóit.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Van már HelloPack-od? [Affiliate marketing]

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések