Kezdőlap 9 Személyes 9 Barbershop, amitől igazán férfinak érzem magam

Barbershop, amitől igazán férfinak érzem magam

Személyes

A sztori onnan indul, hogy nem szeretek borotválkozni. Ha rá is veszem magam, akkor valamilyen extra alkalomnak kellett lenni vagy egyszerűen hajvágóval végigrohantam az arcomon. Így évente 3-4 alkalommal volt az arcom olyan, mint a babapopsi, nyírás után a minimális borosta, de a legtöbb időben pár centis rendezetlen szakállam is volt. Mellé a hajam, sem volt a legtökéletesebb, mert ő is saját életet élt. A mondásom erre az volt, hogy: nekem minden jól áll és ha valakinek nem tetszik, akkor nem néz rám. A lényeg, hogy a kinézetemmel elégedett volna és akkor is megfelelőnek találtam, amikor már mások az igénytelenséghez hasonlítottak volna (ezt az sem befolyásolta, hogy volt-e barátnőm vagy sem). A lényeg, hogy 2015 nyarától nem igen nyúltam se borotvához, se hajnyíróhoz, így a diplomaosztómat is ezekkel a paraméterekkel vészeltem át, valamint a noshavenovemberhez én is csatlakoztam. Ha már megvolt, akkor nem nyúlok hozzá. A vége az lett, hogy karácsonyra már nagyon durva volt minden, több olyan véleményt is kaptam, hogy vannak ápoltabb hajléktalanok is mint én.

10897047_10205690887695384_5936833064280186_n[1]

A kép nem illusztráció – 2014.12.27

Januárban újra mentem dolgozni és így már nem csak otthonról kaptam meg a kis piszkálódást, hanem a munkatársak is jelezték, hogy ez így inkább ősemberes, mint igényes. Nem igen zavart, mert a főnökön nem szólt, hogy így nem lehet menni megbeszélésre. És ameddig a cégnél a főnököm nem jelzi, addig nincs akkora baj.

Sok Facebook oldalt követek: szakmai és magán jellegű témában, így beleakadtam egy szakállal foglalkozóba is, ahol megakadtam a szemem a BarberShop nevű vállalkozáson. A tulajdonosok ausztráliából hozták a szaktudást és nyitottak két üzletet a Dob és a Király utcában. Nagyon megtetszett a projekt ezért januárban le is mentem megnézni a terepet, februárban sikerült is bejutnom. Elég gyámoltalanul léptem be és az első alkalommal sajnos nem sikerült a projekt, de másnapra foglaltam időpontot.

Borbélyszűzként ültem be a BarberShop székébe, Balázs volt a birkanyítóm. Megbeszéltük, hogy a hajból nagyon sokat le kell vinni, szakáll esetében meghúzza a vonalakat és kigyomlálja a gazt. A folyamat hajmosás, vágás, hajbelövéssel folytatódott, gyors precíz munka volt, de eddig egy szimpla vágás volt. Ekkor jött a lényegi rész: A SZAKÁLLAM. Először géppel és ollóval fazonra vágta, a bajszomat eltüntette a számból, így már egészen emberien néztem ki. Aztán jött a penge. Először beállította a széket, felkente a hűsítő zselét és megkezdte a borotválást. Meghúzta a szakállam vonalait, és a tarkómon is igazított. Közben kicsit féltem, mert a többi borbély nyomta a bullshitet, de nem volt veszélyes – sima volt, de amikor végzett éreztem valamit, nem tudtam mit, de aztán leesett: IGAZI FÉRFINAK éreztem magam és végre nem úgy néztem ki, mint egy őslény.

borbely-utan-20150128-pom-profil

Borbély után – 2015.01.29

A kép magáért beszél. Megegyeztünk, hogy két hetente megyek majd, de sikerült 2 hónapot csúsznom :D Ismét alakult az ősember. A lényeg, hogy újra eljutottam és hasonló opciókkal kértem egy újabb nyírást. Április 3-án sikerült másnaposan dolgozni mennem, így előbb eljöttem nehogy baj legyen, de így legalább tudtam még este 20.00-ra időpontot foglalni. A nyírás sikeres volt, annyira, hogy választékot is kaptam. Az élmény azonos volt, mint az első alkalommal: FÉRFINAK éreztem magam. Az elmúlt időszak eseményei nem mindig voltak megfelelőek, így minden kellett ahhoz, hogy erőt merítsek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, őket. Az április eleji nyíráskor kaptam választékot is (a választék: egy kis vonal, amelyet nullás géppel alakítani ki, és a végén pengével adják meg a végső formáját – elválasztja a középső sörényt a rövidebb oldalsó hajtól).

10660375_10206594865414262_5257371104018018015_n

Az áprilisi nyírás eredménye – 2015.04.03

A 3. alkalom, amikor meglátogattam a BarberShop intézményét már csak 3 hét elteltével történ, lassan be tudok állni a 2 hetes borotválásra és a 4 hetes hajvágás borotválás kombóra. Most nem volt annyira szétcsúszva a kinézetem, de a hajamat mindenképpen meg akartam igazíttatni, így elmentem. Nem jelentkeztem be, hanem odamentem szombaton 10 órára. Szerencsére gyorsan bejutottam, de egy gyerek csak úgy fogta magát és mindenkit beelőzött – biztos valakinek a valakije volt, így nem is arcoztam. DE a két kis srác, akik be voltak előre írva, nagyon durván tolták. Én kiskoromba utáltam fodrászhoz járni, de ide én is beiratkoztam volna, mert az eredmény nagyon vagány lett. Aztán én is a székbe került, most már tudatosabban ültem a székbe mosás után. Fent hajból sokat letoltunk, szakáll csak igazításra került, választékot megigazítottuk. Az érzés most sem maradt el a végén. Ha minden két hétben tudok kapni egy ilyen erőlöketet, akkor semmi sem állhat az utamba.

Az aktuális kép még készítés alatt van, mert  vettem egy szemüveget is, így most kicsit több időbe telik megtalálni a megfelelő beállításokat :D

2 hét múlva szombaton megint ott fogok állni az ajtó előtt.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

 • Inkatív FB oldal felélesztése 1.0 – felsofokon.huInkatív FB oldal felélesztése 1.0 – felsofokon.hu
  Kategória: Esettanulmány
  Az Egy marketinges férfi több privát projektjénél már meglévő FB oldalt kell felélesztenie. 
 • Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?Az álláshirdetés az új CV – 2.rész: Miért nincsenek álláshirdetések?
  Kategória: Fejvadászat
  Emlékszem, amikor még a kommON-ban önéletrajzírás workshopon vettem rész, mert úgy gondoltam, hogy elhelyezkedek főállásban, pedig már a BME KOMÉDIA tanulmányaimat cégtulajdonosként kezdtem (mondhatni kényszervállalkozó voltam és a fűtött az adrenalin, de igazából azt se tudtam, hogy miért vágtam bele). Tehát én is CV-t akartam írni, A CV-t. Ehhez ismerősöktől kértem segítséget, cikket olvastam, videókat néztem. Mivel nem grafikusként akartam elhelyezkedni, ezért nem erőltettem a mézes-mázos megjelenést, inkább a tartalomra koncentráltam, mert tudtam, hogy több száz jelentkező ugyanolyan A4-es lapja között az enyém is megbújik majd.
 • Hogyan készül egy kampány?Hogyan készül egy kampány?
  Kategória: Siker(es) tervezés(e)
  A napokban kezdtem el futtatni az első saját kampányomat. Fokozatosan építgettem az egyes összetevőket. Hallottam egy nagyon okos tanácsot: ne akarj

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest