Volt már olyan problémátok, hogy több projekten dolgoztatok egyszerre és semelyik sem haladt megfelelő ütemben? Részben ti és részben a munkáltató hibája miatt?
Én jelenleg ilyen káoszba keveredtem. Nehéz a több projektet összeegyeztetni. A munkán kívül az egyetem, a szórakozás,a sport a barátok és a barátnő is megköveteli a teljes embert.

Mégis, hogyan lehet mindent tökéletesen összeegyeztetni? SEHOGY.

Ez így nem teljesen igaz. Tudni kell az időt beosztani és mindent kézben tartani. A projektjeim többsége az én kezemben összpontosul így akkor hagyom abba és akkor folytatom, amikor nekem megfelelő. Ki tudok menni ebédelni, le tudok menni edzeni vagy bejárni előadásra. A szórakozás általában estére marad, amikor már nem lehet dolgozni és tanulni.

Hogyan lehet ezt elviselni? Nehezen.

Komoly összpontosítást igényel. A figyelem egy pillanatra sem lankadhat hiszen, ha valamelyik munkáltató megérzi, hogy hanyagolod a munkát, akkor egyre sűrűbben fog kérdezősködni.

Milyen tapasztalatot szereztem és mit tanácsolok?

A legfontosabb, hogy semmit sem szabad fél vállról venni, mindennek jelentősége van. A legkisebb problémát meg kell vizsgálni és megoldani. Ha nem tudod megoldani kérj segítséget vagy osszad rá olyanra, aki meg tudja oldani (persze, akkor ha nem egyedül dolgozol).

  1. A tapasztalatom az, hogy minden főnök hagyja a projektet pár héti haladni és ha nincs eredmény, akkor számon kérni. Ezt nem szabad megvárni, mert ebből a helyzetből már nagyon nehéz kimászni.
  2. Nem szabad egy feladatot figyelmen kívül hagyni sem, mert akkor több kárt okozol, mint hasznot.
  3. Ne félj beismerni a hibáidat és kérj segítséget!
  4. Ne pánikolj és ne próbáld meg egyedül oltani a tüzet!
  5. Tapasztalatod csak akkor lesz, ha a hibáidból tanulsz: “Az a jó szakember, aki minden hibát elkövetett, mert számára nem létezik olyan helyzet, amit még nem oldott volna meg”.

Ez a TOP5-ös lista arra jó, hogy mire kell figyelni.

Az egyetlen megoldás, hogy az ember elússzon a munkákkal, hogy állandóan kommunikál. Beszél a hó és rossz dolgokról, hibákról, ötletekről, észrevételekről, mindenről. BESZÉLJ AKKOR IS, HA NEM KELL!

Ne csak e-mailben kommunikálja, hanem telefonon és skype-on is. Legyél mindig naprakész és válaszd az egyesen megoldásokat.

UI: ezek után még osszad be a maradék idődet: sport, szórakozás, ismerősök, család …