Kezdőlap 9 Siker(es) tervezés(e) 9 Hogyan lehet egyszerre több projekten dolgozni és szabadidőt is biztosítani?

Hogyan lehet egyszerre több projekten dolgozni és szabadidőt is biztosítani?

Siker(es) tervezés(e)

Volt már olyan problémátok, hogy több projekten dolgoztatok egyszerre és semelyik sem haladt megfelelő ütemben? Részben ti és részben a munkáltató hibája miatt?
Én jelenleg ilyen káoszba keveredtem. Nehéz a több projektet összeegyeztetni. A munkán kívül az egyetem, a szórakozás,a sport a barátok és a barátnő is megköveteli a teljes embert.

Mégis, hogyan lehet mindent tökéletesen összeegyeztetni? SEHOGY.

Ez így nem teljesen igaz. Tudni kell az időt beosztani és mindent kézben tartani. A projektjeim többsége az én kezemben összpontosul így akkor hagyom abba és akkor folytatom, amikor nekem megfelelő. Ki tudok menni ebédelni, le tudok menni edzeni vagy bejárni előadásra. A szórakozás általában estére marad, amikor már nem lehet dolgozni és tanulni.

Hogyan lehet ezt elviselni? Nehezen.

Komoly összpontosítást igényel. A figyelem egy pillanatra sem lankadhat hiszen, ha valamelyik munkáltató megérzi, hogy hanyagolod a munkát, akkor egyre sűrűbben fog kérdezősködni.

Milyen tapasztalatot szereztem és mit tanácsolok?

A legfontosabb, hogy semmit sem szabad fél vállról venni, mindennek jelentősége van. A legkisebb problémát meg kell vizsgálni és megoldani. Ha nem tudod megoldani kérj segítséget vagy osszad rá olyanra, aki meg tudja oldani (persze, akkor ha nem egyedül dolgozol).

  1. A tapasztalatom az, hogy minden főnök hagyja a projektet pár héti haladni és ha nincs eredmény, akkor számon kérni. Ezt nem szabad megvárni, mert ebből a helyzetből már nagyon nehéz kimászni.
  2. Nem szabad egy feladatot figyelmen kívül hagyni sem, mert akkor több kárt okozol, mint hasznot.
  3. Ne félj beismerni a hibáidat és kérj segítséget!
  4. Ne pánikolj és ne próbáld meg egyedül oltani a tüzet!
  5. Tapasztalatod csak akkor lesz, ha a hibáidból tanulsz: “Az a jó szakember, aki minden hibát elkövetett, mert számára nem létezik olyan helyzet, amit még nem oldott volna meg”.

Ez a TOP5-ös lista arra jó, hogy mire kell figyelni.

Az egyetlen megoldás, hogy az ember elússzon a munkákkal, hogy állandóan kommunikál. Beszél a hó és rossz dolgokról, hibákról, ötletekről, észrevételekről, mindenről. BESZÉLJ AKKOR IS, HA NEM KELL!

Ne csak e-mailben kommunikálja, hanem telefonon és skype-on is. Legyél mindig naprakész és válaszd az egyesen megoldásokat.

UI: ezek után még osszad be a maradék idődet: sport, szórakozás, ismerősök, család …

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések