Kezdőlap 9 WordPress alapozó tanfolyam kezdőknek 9 WordPress All In One SEO Pack bővítmény

WordPress All In One SEO Pack bővítmény

WordPress alapozó tanfolyam kezdőknek

Minden weboldal tulajdonos szeretné azt, hogy az oldal indulásától folyamatosan érkezzenek az olvasók. Sajnos őket el kell szomorítanom, mert az új weboldalak többnyire nincsenek a Google kedvencei között. Az első lépés, hogy a Google Indexelje a weboldalunkat, majd ahogy egyre idősebb lesz a domain nevünk, így egyre több indexel oldal fog felkerülni a találati listákra, ahol folyamatosan előbbre és előbbre jutnak. A folyamat nem egyszerű és nem túl rövid. Az eredmények 3-4-ik hónaptól láthatóak, igazi eredményt csak az első félév végén láthatunk. Gyors és átmenti eredményért hirdetési kampányokkal kell látogatót terelni az oldalra. Mivel mi ráérünk ezért megmutatom az alap SEO bővítményt, hogy a keresőkben minél jobb tartalmakat juttathassunk.

All In One SEO Pack bővítmény

Az All In One SEO Pack bővítmény egy egyszerűen beállítható és kezelhető Keresőoptimalizálást segítő bővítmény.

Telepítés

A telepítés módja megegyezik az előző bővítmények telepítésével. Először az új bővítmény hozzáadás oldalra megyünk, majd beírjuk a keresőbe „All In One SEO Pack”.

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-all-in-seo-pack-bovitmeny-telepites

All in One SEO pack

Beállítás

A beállításokat az All in One SEO Pack menübont Beállítások menüpontjában állíthatjuk be.

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-all-in-seo-pack-bovitmeny-general-settings

Általános beállítások

Canonical URLs (gyűjtő URL): az alkalmazás megszünteti a több linken való elérést, ezáltal a Google nem tekinti duplikációnak, amely súlyos szankciókat vonna maga után: a találati listán komoly visszaesés, esetleg a találati listában való megjelenés teljes megvonása

No Pagination for Canonical URLs: eltünteti az URL végén található lapozás jelét pl. https://éndomainem.hu/page/2 >>> https://éndomainem.hu

Enable Custom Canonical URLs: egyéni gyűjtő URL-ek állíthatók be minden bejegyzésnél, de csak akkor lesz aktív, ha itt bepipáljuk a jelölőnégyzetet

Set Protocol For Canonical URLs: protokoll választás a gyűjtő URL-ek beállításához – auto, HTTP, HTTPS

Use Original Title: a bővítmény által beállított címet használja

Use Schema.org Markup: séma beállításával tovább növeli a SEO értékét

Log important events: fontosabb események logolása a további optimalizáláshoz

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-all-in-seo-pack-bovitmeny-homes-page-settings

Főoldali beállítások

Home Title (Főoldal címe): lehetőség van megadni a főoldal címét

Home Description (Főoldal leadás): lehetőség van megadni a főoldal leírását

Home Keywords (comma separated): lehetőség van megadni a főoldal kulcsszvait

Use Static Front Page Instead (Statikus főoldal): akkor érdemes bekapcsolni, ha a főoldalon nem változik semmi, így az gyorsabban töltődik be (a weboldal sebessége a felhasználói élményét és a találati lista szereplést is nagyban befolyásolja)

Ezek a beállítások az algoritmusok változásával szinte részt sem vesznek a találati lista rangsorban, egyedül hiányuk okoz hátrányt. Továbbá, ha ezek a mezők ki vannak töltve, akkor a felhasználói élmény növekszik, képet kaphatunk az oldalra anélkül, hogy meg kelljen nyitni.

wordpres-alapozo-tanfolyam-wordpress-all-in-seo-pack-bovitmeny-keywords-settings

Kulcsszó beállítások

Use Keywords (Kulcsszavak használat): META kulcsszavak használatának engedélyezése vagy tiltása

Use Categories for META keywords: ha nem akarsz bejegyzésenként kulcsszavakat írogatni, akkor állítsd be ezt az opciót és a kategóriák fognak bekerülni a META kulcsszavak közé.

Use Tags for META keywords: ha nem akarsz bejegyzésenként kulcsszavakat írogatni, akkor állítsd be ezt az opciót és a címkék fognak bekerülni a META kulcsszavak közé.

Dynamically Generate Keywords for Posts Page/Archives: dinamikusan generált META kulcsszavak

Megjelenítési beállítások

Megjelenítési beállítások

Az alkalmazást össze tudjuk kapcsolni Webmester eszközökkel és Google analitikával, így pontosabb képet kapunk a látogatottság és az oldal aktuális keresőoptimalizálási eredményeivel. Ha ezeket a beállításokat megtettük, akkor már tettünk azért, hogy az oldalunk Google barát legyen. Ha valaki mélyebben szeretne beleásni a témában, akkor még vannak finomhangolási lehetőségek.

A bővítmény telepítés és használata sokat javít az oldalunk találati listán való elhelyezkedésének, természetesen ennél sokkal többre van szükségünk, hogy azt tudjuk mondani az oldalunk SEO szempontból kikezdhetetlen. Mindig van hova fejlődni, lesznek új bővítmények és új technikák, mert a Google (és persze a többi keresőmotor esetében is) algoritmusai mindig változnak.

Gratulálok elolvastad a hetedik leckét.

A következő leckéd a WordPress  Contact Form 7 bővítmény bővítmény megismeréséről fog szólni.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest