Tumblr a microblogok császára

Közösségi média

2007es indulásakor hatalmas tömegeket csábított át ez az új szolgáltatás. A microblogok családjába tartozik, ott vezető szerepet töltbe. Mivel érdemelte ki ezt a pozíciót?

A bevezetőben feltett kérdésre egyszerű a válasz: friss, üde, egyéni, szerethető és egyszerű, mint a faék. Bárki tudja használni, legyen az öreg, fiatal, nő vagy férfi. Nem kell mást csinálni, mint megjeleníteni a gondolatainkat, érzéseinket, munkáinkat. Az érzéseink legtöbbször nem szövegesen jelennek meg hanem vizuálisan is.

Ez a platform minden igényt kielégít: videót, képet, szöveget, idézetet, hangot és linket is meg lehet osztani a közösséggel.

[singlepic id=13 w=350 h= mode=web20 float=center]

Miért is WEB 2.0?

Azért, mert itt aktív közösség működik, átvehetjük, kedvelhetjük más blogger posztjait, továbbá több kommunikációs csatorna is üzemel.

Céges tumblr fiók indítása

A közösség erejét nem csak, mint magánszemély, hanem mint cég is igénybe lehet venni. Hasznos funkciók tömkelege biztosítja, hogy az ügyfelek elégedettek lehetnek. Egyszerű bemutatkozó oldalon túlmutat pont a közösség ereje miatt. Így célzottan támadhatjuk a célcsoportunkat és napról-napra terjedhetünk szájhagyomány útján. A WEB 2.0 lényege, hogy beszéljenek és az hogy rólunk beszéljenek!!!

Egyedi megjelenés vagy beolvadás a tömegbe

Rengeteg beépített téma közül lehet választani, ingyenesen. Igaz az egyedi design sokkal hatásosabb, de ezekért általában a mélyen pénztárcánkba kell nyúlni.

Merjünk nagyok lenni, készítsünk saját témát!

Akár saját magunk is nekiállhatunk tervezni. Itt is, mint a legtöbb blogszolgáltatónál rendelkezésre áll egy szerkesztő felület, ahol html és css segítségével designolhatjuk az oldalunkat. Nem olyan kifinomult a rendszere, mint egy WordPress motornak vagy a blogspotnak, de így is élvezhető. Az extra dobozok és funkciókhoz már szükségünk van programozási tapasztalatokra, de könnyedén megtanulható alapokkal a fogékonyabbak már akár pár nap alatt is profivá érhetnek.

Miért válasszuk még a tumblr szolgáltatásait?

 • egyszerű
 • egyedi domain név használata
 • web 2.0
 • ingyenes szolgáltatás
 • könnyedén kezelhető
 • felhasználóbarát
 • választható témák
 • könnyedén programozható
 • sokféle megosztási mód

Minta oldalunk: Purple Online Media Kft a tumbl-n

0 Comments

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOK

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések