Kezdőlap 9 WordPress weboldal 9 Blogger.com blog átalakítás WordPress portállá

Blogger.com blog átalakítás WordPress portállá

WordPress weboldal

Az internettel kapcsolatos pályafutásom kezdetén nem rendelkeztem szaktudással, tőkével, tapasztalatokkal, tárhellyel viszont el akartam azt érni, hogy a Google AdSense révén pénzt keressek. Az első blogokat így ingyenes szolgáltatónál kellett létrehoznom, ami azt jelentett, hogy a hirdetéseket kezelő Google szolgáltatása lesz a legjobb, hisz tudjuk a böngészőben a saját termékeit szereti kiemlni. Több találati lista első oldal helyezés több látogatót, több látogató több bevételt jelentett. Viszont a jelenlegi struktúra nem elégíti ki az igényeket.

Mit tennék, ha egyedül, akarok Blogger.com blogot WordPressé alakítani

Ez így szép és jó, viszont most elértem egy olyan szakmai szintre, hogy a jelenlegi webes megjelenés elsődleges pillére a WordPress, a saját tárhelyemen, a saját szabályaim szerint. Igen ám, de a 2000-es évek elején indított blogok mozgatása nem mindig zökkemőmentes. Minden változás találati lista helyek elvesztését vagy PR veszteséget jelenthet még annak ellenére is, hogy a Google és A WordPress kompatibilitása addig terjed, hogy a WP eszköztára tartalmaz egy Blogger importáló plugint.

Segítséget kértem a Goolge-től

Nem voltam rest a Google segítségét kértem, hogy adjon megoldást a problémámra. Ezt az oldalt találtam és már nem is volt sok kérdésem: How to Switch from Blogger to WordPress without Losing Google Rankings

A cikkben található videót én is beágyazom, hogy ezzel is megkönnyítsem a munkádat, ha te is Blogger WordPress migrációban gondolkozol.

2016 a migrációk éve

2016-ra sok migráció várható a vállalkozás számára, hiszen itt a 3 blogger blog, ami miatt ez a cikk is megírásra került  és van egy már majdnem sikeres Drupal WordPress migráció a hátunk mögött. Viszont egy-egy migráció előtt érdemes feltenni a következő kérdéseket – TOP10 kérdés migráció előtt:

 1. Tényleg szükség van a migrációra?
 2. Nyerek vele annyit, hogy megérjen vele fáradozni?
 3. Milyen plusz funkciókat kapok, amiket ott nem kaptam meg?
 4. Mennyi munkaórát érdemes belefektetni?
 5. Nem lehet az eredeti oldalt felturbózni a szükséges funkciókkal?
 6. Nem lenne elég, ha a Blogger.com-os blog csak egy új designt kapna?
 7. Blog vagy portál, amire szükségem van?
 8. Mit veszthetek, ha nem sikerült a migráció?
 9. Vissza tudok állni az eredeti oldalra?
 10. A jelenlegi állapot rentábilisabb vagy a tervezett?

Persze lehetnek más kérdések is, viszont jelenleg engem ezek érdekelnek a legjobban. A legtöbb oldal esetén van már egy alapvető bevétel – nem sok, ezért is merült fel a váltás lehetősége. Lehet a design és struktúra váltás elegendő lenne, lehet nem. Az évek távlatából már megtapasztaltam látogatottsági visszaeséseket, így át tudnám vészelni ezt az időszakot is, viszont visszalépni sosem jó érzése. Az út mindig csak előre, jobb és jobb projekteket megvalósítva.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

 1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
 2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
 3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkrólKiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest