WordPress DOKTOR

A WordPress doktor szolgáltatást azoknak találtuk ki:

 • akik belefutottak valamilyen csúnya támadásba, ahol hackerek bejutottak az admin felületre és módosították az oldal tartalmát, illetve valami spammer scriptet helyeztek el a forráskódba
 • akik WordPress weboldala nem elég gyors, mert rosszul összerakott WP-t kaptak, esetleg rossz beállítású tárhelyet/VPS-t választottak
 • akik megkapták a weboldalukat, de azóta nem frissítette senki, nem tartotta karban (legyen ez 1 hónap, fél év, 1 év vagy több)

Tehát a szolgáltatás azoknak nyújt segítséget, akik rendelkeznek WordPress weboldallal, de valamilyen oknál fogva az nem üzemel vagy nem úgy üzemel, ahogy annak kéne. Ilyen esetekben könnyű rossz döntést hozni, ezért semmiképpen sem szabad hirtelen felindulásból cselekedni, mert általában sírás a vége:

 • ha nem értesz hozzá ne piszkáld
 • ha azt hiszed értesz hozzá, akkor nem értesz hozzá, ezért ne piszkáld
 • ha tényleg értesz hozzá, akkor hogy kerültél ebbe a helyzetbe, ne piszkáld tovább
 • ha van egy ismerősöd, aki ért hozzá (DE nem ért hozzá) és megcsinálja “5.000-é” (ennyiért egy hozzáértő még a telefont se veszi fel, kivéve ha jótékonyságról van szó, az esetedben ez utóbbi nem játszik), akkor ne engedd neki

Ha szakemberhez fordulsz anyagilag biztos megterhelőbb lesz, DE szerződéssel, számlaképességgel az üzleti kapcsolat alapjai lefektethetők: elvárások és igények pontos megfogalmazása, a munkadíj, garancia, kötbér fogalmának tisztázása határidőkkel keretezve.

AJÁNLATOT KÉREK!

Gondolj bele, hogy mennyit bukhatsz egy újabb kóklerrel?

 • elrontja a biztonsági mentést, még jobban összekuszálja a dolgokat – aprópénzt fizetsz neki, aztán jöhet a profik, akinek már nem játékpénzzel fizetsz, DE semmit sem tud tenni, mert “olcsójános” voltál
 • ameddig áll az oldalad nem termel pénzt és a meg nem keresett pénz az veszteség
 • ha nincs szerencséd, akkor a Google is észleli a problémát: kitilt a találati listákról, illetve blokkolja az domained és kapsz egy szép büntetést, amely feloldása nem kis feladat, de inkább idő kérdése

Tehát kérj ajánlatot még most – tőlünk vagy más cégektől. Költs egy kicsit többet, hogy egy kicsit többet kereshess!

AJÁNLATOT KÉREK!

Mi a WordPress weboldalak legnagyobb hibája?

Az emberi tényező, hiszen az emberek hibáznak, ha akarják, ha nem. Murphy mindig a legjobb pillanatban toppan be és a felkészületlenek számára megoldhatatlan problémákat okoz.

Fejlesztők is emberek

A fejlesztők azon dolgoznak, hogy olyan kódot állítsanak elő, amely segítségével biztonságos, szép, használható, felhasználó- és Google barát weboldalakat lehessen létrehozni. Legyen ez: blog, sales oldal, webshop vagy magazin.

FONTOS! A fejlesztők igyekeznek az igényekhez és a trendekhez igazítani a szolgáltatásaikat, de ehhez folyamatos munkára van szükség: legyen szó a WordPress magjáról, a témákról vagy éppen a bővítményekről.

Ezért is fontos, hogy csak eredeti forrásból származó eszközöket használj, illetve azt is ellenőrizd, hogy milyen gyakran frissítik.

 • Előbbi esetében te magad töltheted fel a fertőzött kódot, így fel sem kell törni az oldalt
 • Utóbbi esetében több hónapos utolsó frissítés rossz ómen, mivel ennyi idő alatt megtalálhatók a kiskapuk, amik segítségével bejuthatnak az oldalra

AJÁNLATOT KÉREK!

Felhasználók (kiemelten oldal tulajdonosok, adminisztrátorok)

A legnagyobb probléma a gyenge jelszavak jelentik, mert egy kódtörő algoritmus mindig ezekkel kezdi tesztelés.

Megoldás:

 • Legyen erős jelszavad, amit senkivel sem osztasz meg
 • Legyen korlátozva a sikertelen belépési kísérletek száma

További probléma a frissítési probléma – kinek a feladata, szükség van-e rá?

 • Érdemes a fejlesztőre bízni ezt a feladatot, aminek biztos lesz havidíja
 • Frissítsük magunk az oldalunkat (ehhez mindenképpen először kérjünk segítséget, illetve készítsünk biztonsági mentést)
 • Mindenképpen szükséges a folyamatos frissítés, mert a hackerek és az automata robotok ezeket a hibákat keresik. Ha megtalálják kegyetlenül kihasználják azt: törlik a tartalmakat, más tartalmat jelenítenek meg, spamelésre használjál az oldalt és még rengeteg módja van neki.

AJÁNLATOT KÉREK!

Hackerek

Ezek lehetnek lelkes amatőrök, vérprofik, automatizált robotok. Egy céljuk van, hogy megszerezzék a hozzáférést az oldalhoz, így azt saját céljaik megvalósítására használják. Többnyire a rendszeres biztonsági mentés megoldást jelent, viszont ha későn észleljük a fertőzést, akkor könnyedén a mentés is tartalmazhatja, így a visszaállítás nem megoldás.

A keleti módszert kell alkalmazni = meg kell előzni a bajt:

 • Folyamatos frissítéssel
 • Biztonságos jelszavakkal
 • Különböző jogosultsági szintek az egyes feladatokhoz
 • Csak olyanok számára adni hozzáférést, akikben megbízunk
 • Csak megbízható helyről szabad témát és bővítményt vásárolni és telepíteni
 • Csak olyan bővítményt érdemes használni, amelyik kompatibilis az aktuális WordPress verzióval és folyamatosan fejlesztik

AJÁNLATOT KÉREK!

Miben segíthetünk? Valami nem oké a WordPress weboldaladdal?

 1. Lassú?
 2. Nem Google és felhasználóbarát?
 3. Feltörték és spam módba kapcsolat?
 4. Feltörték és felülírták a tartalmat?
 5. Feltörték és más oldalra irányít?
 6. A fejlesztőd nem frissíti az oldalt?
 7. Fel szeretnéd pimpeltetni az oldalad?

 

Ha ezek közül a kérdések közül csak egyre is igen a válasz, akkor gyorsan kérj ajánlatot! Minél előbb kijavítjuk a hibát és biztonságossá tesszük a WordPress weboldalad, annál előbb tudsz újra pénzt keresni vele. 

 

Ajánlatkérés

Válaszd ki a megfelelő szolgáltatásokat (ctrl + kattintás)


Szakmai bejegyzéseink WordPress weboldal témába

Az utóbbi időben újra elkezdtünk posztolni, mert nem szeretnénk vizet prédikálni és bort inni, valamint olyan suszterek lenni, aki lyukas cipőben jár.  Természetesen mindig a saját oldalakat hanyagoljuk, ha bármelyik ügyfelünk segítséget kért tőlünk.

A közhelyek után jöjjenek a bejegyzések:

 

WordPress weboldal FTP kapcsolat beállítás config fájlból

WordPress weboldal FTP kapcsolat beállítás config fájlból

Folyamatos probléma, hogy a WordPress frissítésekhez/telepítésekhez minden egyes alkalommal meg kell adni az FTP kapcsolatot. Zavaró. Főleg akkor, ha automatára van állítva a frissítés. Még 2012-ben készítettem egy videót (de valahogy sosem készült el a teljes...

bővebben
Egyszer felejtettem el a biztonsági mentést

Egyszer felejtettem el a biztonsági mentést

A cikk ötlete még akkor merült fel, amikor a Drupal WordPress migrációt készítettem. Az egyik fázisban bátrabb voltam, mint kellett volna lennem és 1 év, közel 300 bejegyzését húztam le a lefolyón, pedig csak egy adatbázismentést kellett volna csinálnom vagy a törlés...

bővebben

WordPress Alapozó Kurzus, ha magad szeretnéd elkészíteni az első saját WordPress weboldalad

Még 2017-ben elkészítettük az akkor még fizetős, de mára ingyenessé tett online kurzusunkat, amely WordPress Alapozó Kurzus nevet kapta. Úgy gondoljuk, hogy ezt az információt is meg kell osztanunk veletek, bár ezzel a saját üzletünket rontjuk elvileg. DE ez nem így van.

WordPress Alapozó Kurzus promóciós videó

Miért vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy ennyi tudással nem lehet üzleti weboldalt létrehozni?

 1. Az alapozó szó nem véletlen: az anyaggal lefedtük az alapokat, amely szükséges egy kezdő oldal létrehozásához (nem tartalmazza a plugin listánkat, amely nélkül tényleg csak hobbi oldalak hozhatók létre – részben ezért is lett ingyenes az anyag)
 2. 2017-ben készült: továbbra is érvényesek az anyagban elmondottak, de azóta sokat fejlődött a rendszer
 3. Gyenge hangminőség: készülünk egy új verzióval, amelyben jobb minőségben rögzítjük a hangot, illetve kibővítjük több leckével
 4. Nagyon sok gyakorlásra és utánjárásra van szükség: az alapok átadása és begyakorlása nem elegendő ahhoz, hogy üzleti oldalt hozzon létre az, aki sikeresen elvégzi. 1 óra videóanyag nem fedheti le 10 év tudását.

Természetesen kivételek mindig vannak, de ahogy a szabászat egy külön szakma, úgy a WordPress weboldal készítés is az. Nem lesz és nem is lehet senki egy kurzus után szakértő.

Ha érdekel a tananyag, akkor kattints a linkre: WordPress Alapozó Kurzus

 

AJÁNLATOT KÉREK!

VISSZAHÍVÁST KÉREK

HA NEM TUDOD ELDÖNTENI, HOGY MELYIK SZOLGÁLTATÁSUNK VALÓ NEKED, AKKOR KÉRJ VISSZAHÍVÁST A KÖVETKEZŐ FORM KITÖLTÉSÉVEL!

 

 


Hírlevél feliratkozás

FRISS TARTALMAK, AJÁNLATOK, ÚJDONSÁGOKKövess minket!